Fiets je fit voor het goede doel….

Ribs & Blues Avondetappe op vrijdag 2 juni van de stichting Duurzaam Onderweg!

RAALTE – Jaarlijks organiseert de stichting Duurzaam Onderweg enkele grote fietstochten voor iedereen waarbij een groot deel van de opbrengst naar goede doelen in Salland gaat. Naast de Sallandse Panoramatocht en de Hallowiejetocht (een keer per twee jaar) is dit vrijdag 2 juni voor de eerste keer de Ribs & Blues Avondetappe. De opbrengst van de inschrijvingen gaat naar het orkest de Melodies uit Raalte waarin mensen met een verstandelijke beperking spelen.

De combinatie met Ribs en Blues is natuurlijk geen toeval, zo legt bestuurslid Herman Nijland van Duurzaam Onderweg uit. Hij is in het dagelijkse leven directeur-eigenaar van Klink Nijland, het bekende Raalter bedrijf voor grond-, weg- en waterbouw. Dat bedrijf is sinds een klein half jaar hoofdsponsor van het Raalter bluesfestival. “Daarom heb ik voorzitter Ton Groot Beumer van Ribs en Blues gevraagd of we de verbinding konden leggen tussen het festival en onze fietstocht voor een goed doel. Het bestuur vond dat een prima idee en stelde voor elke 25-e inschrijver zelfs een vrijkaart beschikbaar voor de zaterdagavond met onder meer optredens van Beach Boys en Golden Earring. Die avond is zoals bekend al weken uitverkocht. De fietstocht is uiteraard geen direct onderdeel van het festival zelf.”

Voor Nijland wordt het komende Ribs en Blues 3, 4 en 5 juni dan ook zowel spannend als bijzonder. “We gaan het als hoofdsponsor voor de eerste keer meemaken. We hopen echt op veel goede en positieve reacties op onze stap om Ribs en Blues op deze manier te gaan ondersteunen. We zijn als Klink Nijland trouwens ook al jaren naamsponsor van handbalvereniging Kwiek. Daarvan zijn vele honderden leden actief bij Ribs en Blues in het Pinksterweekeinde. Ook op die manier leggen we als Klink Nijland een mooie verbinding tussen Kwiek en Ribs en Blues.”

Deelnemers aan de Ribs & Blues Avondetappe kunnen vrijdagavond 2 juni starten tussen 18.00 en 19.00 uur bij Grand Café Neuf op de Plas in Raalte. Vanaf 5 uur kan daar ook een speciale pastamaaltijd besteld worden.

De routes zijn 35 en 70 kilometer lang en duidelijk aangegeven met pijlen. De korte route gaat via Broekland en Heino (met een tussenstop bij Buuffies) en de langere route voor wat meer getrainde fietsers loopt via Holter- en Lemelerberg. “Maar het gaat toch vooral om de ontspanning en gezelligheid, niet om de snelste tijd,” zo wil Nijland wel kwijt.

Inschrijven kan via de site van Duurzaam Onderweg maar ook die vrijdagmiddag vanaf 5 uur bij Neuf zelf. De opbrengst is dit jaar dus bestemd voor de Melodies. “Ik verwacht toch wel tussen de 200 en 300 deelnemers, afhankelijk van het weer. Vorig jaar, toen het erg slecht weer was, kwamen er toch ook nog 80 mensen opdagen. Toen was de opbrengst voor stichting de Cirkel die het hospice in Raalte exploiteert. Veel vrijwilligers van die stichting fietsten mee. Daar hopen we nu ook weer op met vrienden, bekenden, familie en sympathisanten van de leden van de Melodies. Die zullen trouwens die vrijdagavond tussen ongeveer half 8 en 9 uur ook optreden in Neuf. ” De inschrijving kost slechts 4 of 5 euro, afhankelijk of iemand wel of geen lid is van de wielersportbond NRTU.

Info/inschrijven; www.stichtingduurzaamonderweg.nl

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen