Vrijdag 22 september van 20:00u komen vijf upcoming bands uit België en Nelderland optreden op buitenpodium van Frogfest in Helmond; het enige gratis Indie-festival de regio rijk is. Frogfest heeft één jaartje overgeslagen en komt nu groter terug dan ooit met vijf upcoming Indie-bands. Voor het eerst wordt Frogfest buitengehouden bij Muziekcafé voor de deur.

Indie dat afgeleid is van ‘Independant’ laat zich kenmerken door een afkeer van commerciële muziek en de liefde voor het experimentele. De basis bestaat doorgaans uit een bekend genre dat kan variëren van Ambient tot aan heavy metal toe. Succesvolle Indiebands zouden per definitie dan ook geen Indiebands meer kunnen zijn. Bekende en dus voormalige Indiebands zijn bv Actic Monkeys, dEUS, Editors, Kaiser Chiefs, Kings of Leon, Radiohead, , maar ook bands als Mumford & Sons en Passenger.

De line up bestaat uit:

– Vera BonDe Deventerse singer-songwriter Vera Bon bezingt in haar Nederlandstalige liedjes dát wat in het echte leven liever weggelachen wordt. Waar liefde is, is verdriet en waarom doen alsof het niet zo is? Juist die schaduwkanten zijn de lijm van het gebroken hart. Op het podium is ze niet bang om kwetsbaar te zijn en overspoelt ze met zachtzinnige melodieën maar krachtige teksten. Haar werk is een getrouwe weergave van wat haar raakt en doet denken aan het werk van genregenoten als On Eva, Sophie Veline en Eefje de Visser.

– ShaemlessVieze, vuile explosie van punkblues uit de holtes van Nijmegen, dat is het Shaemless! Met scheurende gitaren, een brullende bas en de strakke beats maakt Shaemless hun eigen originele mix van oude punk, blues en 60’s garage.

– Space AntsSpace Ants is niet van deze wereld. Twee lead zangers, stevige drums, elektronische bass sounds, smerige gitaar: dit drietal maakt moderne rock muziek met een buitenaardse sound. Groovend als Rage Against the Machine, tegendraads als Queens of the Stone Age en bombastisch als MUSE.– SweetgodanimalsSweedgodanimals produceert dikke elektronische texturen, omarmd en geïmplementeerd in instrumentele partijen met een groovende zang. Ze weten dromerigheid met disco-achtige beats te combineren en te vormen tot een enigmatisch maar tegelijk dansbaar geheel.

– ShoeShineEén van de betere Indie-bands uit België is genaamd ShoeShine. Hun sound is vooral wat eclectisch van aard, hier en daar met 80’s-invloeden en met een bepaald soort minimalisme.