Dansen tot je erbij neervalt, dat kan 25 februari in de Gelderlandfabriek in Culemborg met The Funkstamatics en DJ Papa Joe. Deze februari-editie van het maandelijkse muziekprogramma staat natuurlijk in het teken van het Feest der Feesten. Maar dan net een tikje anders: CarnavAlternative.

The Funkstamatics, opgericht in 2010, noemt zichzelf met een knipoog ‘the hardest rockin’ jazzed-up funk band in the Netherlands’. De band speelt instrumentale funk met wortels in de seventies (van The Meters tot Herbie Hancock) en vette scheuten jazz en rock. Live staat The Funkstamatics garant voor energieke, dansbare en onvoorspelbare liveshows waar het spelplezier van afspat.

Inmiddels zijn drie volwaardige albums verschenen, elk gepresenteerd in een bomvol Paradiso en uitstekend ontvangen door pers en nationale en internationale dj’s als Maestro, Gerard Ekdom en BBC-funkprofessor Craig Charles. Die laatste plaatste de band ook op één van zijn bekende verzamelalbums. Toch is The Funkstamatics live duidelijk op z’n sterkst. Doorgewinterde jazzfunkkenners komen zeker aan hun trekken. Maar juist ook voor een breder publiek weten de muzikanten vaak te verrassen, met shows vol humor waarin strakke breaks en losse improvisatie elkaar soepel afwisselen. Vaak hoor je: ‘Normaal houd ik niet van jazz en funk, maar dít…’

DJ Papa Joe, woonachtig in Culemborg en in het dagelijks leven docent Engels, draait soul en country en alles wat daar tussen zit. Dat betekent een vleugje jazz, een eetlepel swing, een handvol knisperende country en niet te vergeten bluegrass, sappige 70’s countryrock en een portie nooit belegen blues. Ook stopt Papa Joe er exotische zydeco, salsa en mardi grass tussen. Kortom, Papa Joe staat borg voor een dampende, stomende set.