Goed nieuws: de Visbroertjes openen een viswinkel- en bar in Arnhem!

Je kent ze misschien wel van foodfestivals en andere evenementen. De Visbroertjes. Ze timmeren al 5 jaar aan de weg met hun cateringbedrijf. Met succes. Binnenkort openen de broertjes Wiebe en Luuk de Haan een heuse viswinkel/visbar in Arnhem.

Enthousiast delen de heren hun goede nieuws op facebook. In de Steenstraat gaat het allemaal gebeuren. Met een beetje mazzel openen ze nog voor de kerst de deuren van de Zilte Zeemeermin. “Dat is een strakke planning, maar we houden wel van een beetje druk. We openen eerst de winkel, het horecagedeelte volgt eind januari.” Luuk de Haan vertelt ons over de plannen van de Visbroertjes.

“We zijn al jaren bezig met de catering. Eerst nog naast ons ‘gewone’ werk in de vishandel. Maar dat liep al snel uit de hand. We moesten steeds vaker vrij nemen voor cateringklussen.” De viswinkel/bar is een logische volgende stap. “We zijn er al een tijdje mee bezig. We willen wel iets nieuws neerzetten, iets anders dan een gewone viswinkel.”

Visbroertjes

Luuk legt uit: “Als je de hele dag harinkjes staat te snijden, en dat moet ook gewoon gebeuren, wil je wel eens iets anders. In ons geval een visbar. Waar we ook ons verhaal over duurzaamheid kunnen vertellen. Hoe onze kinderen later ook nog kunnen genieten van vis, dat we niet de hele zee leeghalen.”

Oesters en meer

De Zilte Zeermeermin zal uit een winkel en uit een groot horecagedeelte bestaan. Je kunt straks je vis kopen in de winkel, en op donderdag, vrijdag- en zaterdagavond aan de bar hangen. “Met een lekker wijntje genieten van onze bekende oesters. Maar ook een garnalencocktail, sushimi, gebakken cocquille en andere kleine hapjes gaan we maken. Jazz-muziek erbij.”

De catering zal op een iets lager pitje moeten. “We gaan kijken of nog wat uurtjes overhouden. Voor evenementen als Arnhem proeft maken we sowieso een uitzondering.” Klinkt goed als je het ons vraagt. Veel succes Wiebe en Luuk!

 

 

 

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen