Henrik Schwarz en het Metropole Orkest komen naar Arnhem

Orkestrale muziek en dance ontmoeten elkaar dankzij de bijzondere samenwerking van Henrik Schwarz en het Metropole Orkest. In 2016 openden zij samen het Amsterdam Dance Event. Een spectaculaire samenwerking die heeft geleid tot de maak van een album. En een bezoek aan een van Arnhems mooiste eventlocaties.

3 maart is het zover: dan staan deze bijzondere artisten samen live in Musis Arnhem, en wel in de nieuwe concertruimte van het theater. Een concertzaal die de zo is ingericht dat gasten kunnen genieten van een prachtig orkest of kunnen dansen op een event met electronische muziek. Of beide, in het geval van Schwarz en het Metropole orkest.

Schwarz

Henrik Schwarz componeert met liefde voor en kennis van orkestrale muziek. Voor schreef hij een uur aan nieuwe muziek, bijgestaan door de MO chefdirigent Jules Buckley. Het resultaat zijn uitgesponnen stukken waarbij de grens tussen dance en orkestrale muziek compleet verdwijnt.

Metropole Orkest

Sinds de oprichting in 1945 bereikte het Metropole Orkest wereldwijd miljoenen mensen. De weg die het orkest ging is geplaveid met prijzen, waaronder een Oscar en meerdere Grammy’s. Het muzikale spectrum van het orkest varieert van jazz tot pop en chansons, cabaret, film- en wereldmuziek. Ze zijn onder andere bekend van het geliefde Games in Concert, een orkestrale presentatie van de bekendste muziek uit twintig jaar videogames.

Het orkest speelde met nationale en internationale artiesten als Cécile McLorin Salvant, Junkie XL, Laura Mvula, Snarky Puppy, Squarepusher, Antony & The Johnsons, Basement Jaxx, Woodkid, Little Simz en Gregory Porter. Ook is het orkest te horen in talloze films, series en tv- en radioprogramma’s en is het een reguliere gast op grote (inter)nationale festivals zoals North Sea Jazz Festival, BBC Proms, Holland Festival, Robeco Summer Nights en Musikfest Bremen.

Voor meer info en kaarten kijk op de website van Musis Arnhem.

Bekijk meer: theaters

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen