Heritage Blues Orchestra in Nederland

“ The One Band Blues Festival” of “een levend museum van de blues” zijn zo een paar van de kwalificaties die op het Heritage Blues Orchestra werden geplakt.
En hun debuutalbum “And Still I Rise” werd onder prachtige recensies bedolven en de release was volgens BBC Bluespresentator Paul Jones een van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen 10 jaar in de blueswereld.
In Nederland stond het album enkele weken genoteerd in de Nationale Album Top 100 en met ruim 2,000 verkopen is het ook ongetwijfeld een van de best verkopende blues albums van de afgelopen jaren. Na enkele succesvolle tournees met o.a. optredens op het North Sea Jazz Festival, Southern Blues Night en op TV bij Vrije Geluiden komen Bill en Chaney Sims, Junior Mack, Kenny “ Beedy Eyes” Smith en mondharmonicavirtuoos Vincent Bucher in mei terug voor een serie opwindende bluesfeestjes. Op de Rhythm and Blues Night in Groningen zal het Orchestra in volle glorie stralen als het wordt aangevuld met een blazerssectie onder leiding van Bruno Wilhelm.
Inmiddels wordt gewerkt aan het tweede album, van die sessies is hier de eerste single te beluisteren.

TOURDATA:
2 mei Groningen R&B Night
3 mei Amsterdam NSJC
5 mei Den Bosch Bevrijdingsfestival
6 mei Oldenzaal
7 mei Den Haag Paard
8 mei Heerlen De Nieuwe Nor
9 mei Tilburg Back Stage Heyhoef
10 mei Ottersum Roepaen

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen