Hij komt! Wij hebben de route van de Sinterklaasintocht Arnhem 2017

Het aftellen is begonnen, op zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer aan in Arnhem. We schreven er al eerder over. Gedoe met de route. Maar hoe dan ook, de Sint komt en wij weten de route en het programma.

Geen logeerplek

Natuurlijk komt hij weer aan met de pakjesboot bij de Rijnkade. Ter hoogte van het Provinciehuis stapt de Sint met zijn gevolg om 13.00 uur aan wal. Hierna volgt de intocht in de stad. Sinterklaas zal niet zoals voorgaande jaren gaan logeren in de Historische Kelders. Een meet & greet daar zit er dus niet in.

Programma

Al vanaf 12.20 uur speelt er een Pietenorkest om het wachten voor de kinderen wat makkelijker te maken. Ook is er een komisch duo Peter en de Vliegmachien ingeschakeld.

Burgemeester Marcouch heet de Sint en zijn gevolg welkom, om 13.00 uur. Daarna stapt Sint Nicolaas op zijn schimmel om samen met zijn medewerkers de binnenstad van Arnhem te doorkruisen. Sinterklaas stopt onderweg een aantal keren om handjes te schudden.

Sint komt niet alleen, hij neemt bakkerspieten, postpieten, kluspieten, acrobaatpieten en ponypieten mee. Verder zijn er Spaanse edelen en, niet te vergeten, diverse muziekkorpsen.

Route

Zoals gebruikelijk doorkruist de Sint de binnenstad om vervolgens via de Steenstraat en de Van Muijlwijkstraat weer terug te keren naar de binnenstad. Onderweg stopt Sint Nicolaas twee keer om handjes te schudden. Dat doet hij op het Land van de Markt en op het Jansplein. De stoet eindigt op de Korenmarkt, waar dankzij de ondernemers van de Korenmarkt een leuk en gezellig programma georganiseerd is.

De route:

De Sint komt aan op de Rijnkade. Zijn route kun je hierboven bekijken. De feestelijke intocht komt ten einde op de Korenmarkt.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen