Hoe Coreisha en Gerben al rollend Nederland veroveren

Coreisha en Gerben voelden zich rusteloos. Zij was niet blij met haar baan, hij wist niet wat te doen na zijn studie. Het stel kwam een foodtruck tegen en was gelijk gecharmeerd. Een week later zegde Coreisha haar baan op, kochten ze samen een caravan en stond het foodtruck concept vast: opgerold eten.

Inmiddels reizen Coreisha Ghafoerkan (27) en Gerben de Vries (31) heel het land door met hun foodtruck Opgerold. Ze voorzien mensen van zelfgemaakt opgerold eten. Denk bijvoorbeeld aan falafel maar ook loempia’s, wraps en zelfs opgerolde tosti’s. Ze serveren op foodtruckfestivals en muziekevenementen maar bereiden ook voor besloten feesten en kerstmarkten in de winter. Deze zomer staan ze bijvoorbeeld op de Sonsbeekmarkt. In ieder geval zijn ze het hele jaar door druk.

Creatief met gerechten

Het idee om opgerold eten te serveren is een doordacht plan. “We willen niet gebonden zijn aan een specifieke keuken of een enkel gerecht”, legt Coreisha uit. “Het stond voor ons vast dat het mogelijk moet zijn om te variëren.” De twee experimenteren dan ook graag met eten en proberen nieuwe gerechten het liefst uit op vrienden en familie. “Iedereen weet: als je bij Gerben en Coreisha langs gaat moet je met een lege maag komen”. De eerste stap in de richting van het idee opgerold eten te serveren komt dan ook van de zeer geliefde loempia’s die het stel regelmatig voor vrienden maakt.

opgerold loempia's

Coreisha en Gerben zijn al 13 jaar bij elkaar. Daardoor zijn ze goed op elkaar ingespeeld. Vroeger zagen ze elkaar niet veel door studies en wonen in verschillende steden. Tegenwoordig doen ze volgens Gerben alles samen behalve naar het toilet gaan. “Door alle drukte die we ervaren als zakenpartners vergeten we soms wel dat we ook nog een relatie hebben” lacht Coreisha. Maar beiden zijn ervan overtuigd dat ze weten wat ze aan elkaar hebben. “Als je dit samen kan doen, heb je een sterke relatie”, vindt Gerben.

Uitbreiding

Niet lang geleden kochten ze een tweede foodtruck om nog meer opdrachten aan te kunnen nemen. “Die tweede foodtruck was wel nodig want we hadden ons al vastgelegd voor twee festivals op dezelfde dag.” Als dit stel iets doet dan gaat het meteen over tot actie!

We kopen veel bij Turkse winkels en Chinese toko’s

Weggooien is zonde

Inkopen doet het paar altijd zelf. Ze proberen zo veel mogelijk biologische producten te gebruiken. Hoewel je zou denken dat de inkoop uitsluitend bij een groothandel gebeurt gaan Coreisha en Gerben liever naar speciaalzaakjes. “We kopen veel bij Turkse winkels, zeker als het om verse kruiden gaat. Maar ook de Chinese toko bezoeken we vaak”, vertelt Coreisha. “En als de tomaten van de Lidl geschikt en goedkoop zijn, gebruiken we die gewoon”, stelt Gerben. Weggooien daar houden ze niet van. Als producten overblijven na een festival, dan wordt daar bijvoorbeeld een saus van gemaakt voor de volgende opdracht.

Catering

Naast festivals en andere evenementen verzorgt Opgerold ook catering (kijk maar eens op de website). Daarvoor maken ze natuurlijk ook allerlei andere lekkernijen. Wil je zien waar je Opgerold deze zomer kunt vinden? Bekijk dan eens de agenda op de website of kijk op Facebook.

Opgerold maakt daarnaast ook gezonde maaltijden voor de clubavonden van korfbalvereniging E.K.C.A. in Arnhem-Zuid. Is dit ook wel iets voor jouw club? Kijk dan eens op de website etenbijdeclub.nl.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen