Hondsrug Blues 2015

De Ruiter Muziek uit Gieten organiseert op zaterdag 25 april ‘Hondsrug Blues 2015’.

Na het succesvolle blues-theater ‘Trouble soon be over’ in 2013 en ‘Hondsrug Blues 2014’ is het dit jaar tijd voor het derde grote bluesfestival dat De Ruiter Muziek uit Gieten organiseert. De locatie voor Hondsrug Blues 2015 is zalencentrum ‘Jimms’ in Gieten. De eerste band die deze avond geprogrammeerd staat is de Drents/ Friese Bluesband ‘Twelve Bar Grooves’.

Deze heren brengen stevige Chicago Blues waarbij hun motto is: “More sweat, less lubricant”. Tijdens het wisselen van bands op het hoofdpodium maken The Guitar Guy & Kid Harpin’ hun opwachting in de ‘Juke Joint’:

een extra podium welke zich buiten op het terras bevindt. The Guitar Guy is bekend geworden als gitarist van het duo ’Herbie and the Guitar Guy’ zij wonnen in 2013 de ‘Dutch Blues Challenge’ als beste bluesduo van Nederland. In zijn nieuwe duo speelt hij in eigen bewerkingen klassieke Delta, Ragtime, Chicago en Country Blues. Daarna gaat het programma op het hoofdpodium verder met Blue Brew.

Dit power trio brengt de blues in een modernere vorm. Soms is het funky, soms is het jazzy, maar het is vooral Blue Brew! De volgende act op het hoofdpodium is de achtmans formatie Mess Around.

Compleet met blazerssectie is Mess Around de vaandeldrager van de Jump & Jive, beter gezegd, de Nederlandse versie van “Roomful of Blues”. Als afsluiter van deze avond staat de Dave Chavez Band geprogrammeerd,

deze band speelt de Blues zoals de Blues bedoeld is, energiek, swingend en recht uit het hart. Kortom Hondsrug blues 2015 is weer een festival met een prachtige line-up waarbij de echte bluesliefhebber ruimschoots aan zijn trekken komt.

Kaarten zijn in de voorverkoop online te bestellen via de website voor €15. Aan de kassa kosten de kaarten € 20.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen