De organisatie van BluesFest heeft een aantal zeer grote namen vrijgegeven die het affiche dit jaar zullen gaan sieren. Niemand minder dan Robert Plant, Bobby Womack, Van Morrison, Gregory Porter, Tedeschi Trucks Band, Mavis Staples, en Chris Rea zullen allemaal een optreden gaan verzorgen tijdens het 4-daagse festival.

BluesFest 2013 vind plaats in de Londense Royal Albert Hall van 29 oktober tot en met 1 november. Het is het eerste festival van zijn soort dat in de Royal Albert Hall te zien zal zijn. De optredens zullen niet alleen gegeven worden in de hoofdzaal, maar overdag ook in andere ruimtes rondom de Hall. Gedurende de dag zal er in vier ruimtes een variatie geboden worden van intieme sessies met door de blues & soul geïnspireerde acts; James Hunter, Marcus Bonfanti, Georgie Fame, Huey Morgan, Dr Feelgood.

North America Guitars zal een uitgebreide collectie van de mooiste gitaren ten toon spreiden, komende uit hun indrukwekkende collectie van handgemaakte elektrische- en akoestische gitaren. Ook krijgen bezoekers de kans om een aantal nieuwe bluestalenten aan het werk te zien – uiteraard op de instrumenten van North America Guitars – waaronder Ben Montague. Als toevoeging tot het BluesFest opent de Royal Albert Hall haar kluis met memorabilia uit een onovertroffen geschiedenis met rock and roll voorwerpen van Eric Clapton, The Stones, BB King, Muddy Waters en nog veel meer.

‘s Avonds zullen er in de hoofdzaal van de Royal Albert Hall meerdere concerten gegeven worden door Robert Plant, Van Morrison, Bobby Womack, Tedeschi Trucks Band, Chris Rea en andere acts. Ook zal er stilgestaan worden bij de recentelijk overleden blueslegende, Bobby Bland. Dit beloofd een onvergetelijke avond te worden met een super line-up op vrijdag 1 november. Voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd, er zullen diverse drank en voedsel stands zijn, tesamen met een aantal merchandise stands, deze zullen de gehele dag geopend zijn. De kaartverkoop start op vrijdag 19 juli.