Jaap Hindriks – Blues Estafette Utrecht – in Dutch Blues Hall of Fame

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation worden jaarlijks mensen die
zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues in Nederland toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame. Voor 2016 is dat Jaap Hindriks, 25 jaar lang programmeur van de internationaal befaamde Blues Estafette Utrecht.

Vanaf de start in 1980 organiseerde en stelde Jaap Hindriks het programma samen voor alle 25 edities van de jaarlijkse Blues Estafette Utrecht. Ook ging hij samen met Peter Smids, de directeur van Muziekcentrum Vredenburg, die de Blues Estafette daadwerkelijk en van harte ondersteunde, ieder jaar naar de Verenigde Staten om daar al dan niet bekende of in de vergetelheid geraakte bluesmannen en -vrouwen op te sporen en op de Blues Estafette te laten optreden. Die werden dan speciaal overgevlogen. In veel gevallen bleek achteraf, was dat hun enige optreden ooit buiten de VS. De Blues Estafette kreeg door die unieke formule al snel internationale vermaardheid en groeide tijdens die gedenkwaardige weekends in november uit tot hét mondiale middelpunt van bluesmuziek.

Jaap Hindriks werd afgelopen zaterdag, tijdens een reünie met oude bluesvrienden, namens de Dutch Bluesfoundation door blueskenner en radiopresentator Fred Broekman verrast met de toelating tot de Dutch Blues Hall of Fame, hetgeen enorm gewaardeerd werd.

Hindriks schaart zich in de Dutch Hall of Fame bij voorgangers als Harry ‘Cuby’ Muskee, Oscar Benton, Rob Hoeke, Barrelhouse, Martin van Olderen, Livin’ Blues, Flavium en Eelco Gelling.

Binnenkort wordt bekend gemaakt waar en wanneer de officiële uitreiking plaatsvindt.

Meer informatie:

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen