Op 4 september verscheen het langverwachte nieuwe studioalbum van Iron Maiden, getiteld ‘The Book Of Souls’. De opnames vonden plaats in Parijs in de laatste maanden van 2014. Het album werd begin dit jaar afgerond, maar omdat er bij zanger Bruce Dickinson een tumor werd ontdekt, besloot de band de release uit te stellen tot het najaar, zodat de frontman alle tijd had om volledig te herstellen van zijn ziekte.

Muzikaal wereldrecord

Donnerwetter deed op 6 september een geslaagde poging door een wereldrecord neer te zetten door in 24 uur in elf steden elf concerten te geven. Dit alles in voorbereiding op de Popronde waaraan zij dit jaar zullen deelnemen.

Paniek in muziekland: Gordon zou begin september zwaargewond in het ziekenhuis liggen met meerdere botbreuken. De zanger-presentator is tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Mykonos aangereden door een auto, Gordon achterlatend met diverse verwondingen waaronder zes gebroken ribben, zijn schouderblad en sleutelbeen.

Nieuwe albums voor Prince en Duran Duran

Op 7 september bracht Prince weer eens een nieuw album uitbrengen. Het album, getiteld ‘HITNRUN‘ werd uitgebracht via het streaming media medium Tidal. Prince weigert zijn muziek uit te brengen op andere platforms, als Spotify, omdat die de artiest te weinig zouden betalen.

Op 11 september 2015 verscheen het veertiende studioalbum van Duran Duran, getiteld ‘Paper Gods’. Het album is opgenomen in Londen en geproduceerd door niemand minder dan Nile Rodgers, Mark Ronson, Josh Blair en Mr Hudson.

Twee van ’s werelds beste DJ’s, Armin van Buuren en Hardwell werken samen. ‘Off The Hook’, de nieuwe single van de wereldberoemde Nederlandse dj’s Hardwell (Robbert van de Corput) en Armin van Buuren, is in september uitgebracht via Armada Music en Revealed Recordings.

De voorverkoop van de concerten van Muse, in maart 2016 in Ziggo Dome, braken alle records. Binnen 10 minuten was het eerste concert uitverkocht en ook voor het extra concert op 10 maart was na enkele minuten al geen reguliere kaart meer te koop. Ook toen MOJO een derde concert bekend maakte, op 7 maart a.s., sloegen de ticketverkooppunten op tilt. Muse is hot, dat mag blijken!

Comeback voor St. Germain

St Germain kwam in september opeens met een nieuw album! 15 Jaar na succesalbum ‘Tourist’ is de Fransman terug. St Germain maakte op ‘Tourist’ nog gebruik van Jamaicaanse muzikanten en was het album doordrenkt met jazzinvloeden, op ‘St Germain‘ gaat hij op de Afrikaanse tour met veel blues geluiden.

Succes voor Kensington in september: Kensington heeft een platina award ontvangen voor de single ‘Riddles’. De award werd door Typhoon overhandigd tijdens de uitreiking van de Gouden Notekraker. ‘Riddles’ is de vierde single van het eveneens met platina bekroonde album ‘Rivals’, dat vorig jaar verscheen.

Op 25 september komt wam New Order met een nieuw album. Het nieuwe album, ‘Music Complete’, is het eerste studioalbum in tien jaar en het vervolg op ‘Waiting For The Siren’s Call’ (2005). ‘Het nieuwe album markeerde de terugkeer van gitariste Gillian Gilbert.

Sam Smith’s ‘Writing’s On The Wall’ schreef geschiedenis als het eerste James Bond-themanummer dat op nummer 1 in de Britse hitlijst terecht komt. Dat is zelfs Adele en Duran Duran niet gelukt met hun James Bond titeltrack.