JETT REBEL EERT DE GITAAR MET JETT REBEL’S GUITAR NIGHT

Niemand minder dan Jett Rebel zal op donderdag 18 mei een speciaal concert geven waarin hij een ode brengt aan de gitaarmuziek.
De popsensatie zal met zijn eigen band en een aantal gitaargasten naar Gebouw-T in Bergen op Zoom komen voor een exclusief optreden met songs die hij speciaal voor deze gelegenheid uitkoos. Het maakt deel uit van de Sena Performers European Guitar Week die op woensdag 17 mei van start zal gaan. De kaartverkoop voor Jett Rebel’s Guitar Night start vandaag om 10.00 uur.

“Vorig jaar stond de Guitar Week nog in de kinderschoenen maar deze editie pakken we groter uit. We hebben echt een aantal geweldige clinics en prachtige optredens. En natuurlijk is het werkelijk fantastisch dat Jett Rebel een volstrekt speciaal programma in elkaar zal draaien waarbij hij een aantal bekende gitaristen zal uitnodigen”, aldus Jean-Paul Heck die de programmering van zowel de Guitar Week als de Sena Performers European Guitar Award deed. Koert Ligtermoet, voorzitter van de Stichting Sena Performers European Guitar Award, is erg content met de opzet. Ligtermoet: “Onze ambitie is om de Guitar Week uit te laten groeien naar een landelijke niche evenement, een must voor de gitaristen uit Nederland en België. Het promoten van de gitaarmuziek staat hier voorop.”

Programma Guitar Week
Het programma start op 17 mei en duurt tot en met 21 mei, de dag dat Joe Bonamassa in Bergen op Zoom de Sena Performers European Guitar Award uitgereikt krijgt. Onder meer Angelo de Rijke (Guus Meeuwis), Ramon Huijbregs en Kees Lewiszong (Navarone) en Jack Pisters (Anouk) geven tijdens de Guitar Week clinics. Ook treden er in de stad jonge bands van het Amsterdam Conservatorium op en spelen onder meer Yori Swart, flamenco-gitarist Edsart Udo de Haes en Midas op openbare plekken in Bergen op Zoom. Zondagmiddag vinden er Beer Crate Sessions plaats waar bekende Nederlandse gitaristen zoals Adrian Vandenberg, Jan Akkerman, Jett Rebel en velen anderen aan deelnemen. Tijdens de uitreiking van de Sena Performers European Guitar Award die overigens binnen 1 minuut was uitverkocht, speelt er een indrukwekkende rij artiesten. Jett Rebel, voormalig winnaar Jan Akkerman, Danny Vera, Leendert Haaksma, de befaamde akoestische flamenco-grootmeester Eric Vaarzon Morel, rockzangeres Anneke van Giersbergen en de Nederlandse rockband Navarone zullen speciale songs spelen voor winnaar Bonamassa . Daarnaast komt speciaal vanuit Engeland het blues/folk trio Wille & The Bandits naar Bergen op Zoom. Bonamassa zelf zal met een aantal Nederlandse topmuzikanten een kort maar exclusief concert geven.

De kaartverkoop voor Jett Rebel’s Guitar Night start vandaag om 10.00 uur. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de gitaarclinics en de Beer Crate Sessions. Kaarten zijn te verkrijgen via:

Over de Sena Performers European Guitar Award
De Sena Perfomers European Guitar Award (SEGA) wordt uitgereikt aan een (inter)nationale artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het (inter)nationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaarmuziek. De Sena Performers European Guitar Award wordt mogelijk gemaakt door Sena Perfomers, Aangenaam Bergen op Zoom, Gebouw-T, Bax Music, CvA Pop Department en Cultuurbedrijf.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen