Volgens Johan Derksen zijn er al ver gevorderde plannen om in 2016 een bluesfestival in Grollo te organiseren van het kaliber Pinkpop. De oud hoofdredacteur van V.I. staat naast voetbalkenner ook bekend als groot bluesliefhebber en –kenner. De liefde voor Grollo gaat zelfs zó ver dat hij, naast presentator van het plaatselijke bluesfestival, dit jaar een huisje heeft gekocht in het beroemde dorp. Het kleine onderkomen was ooit het eerste onderkomen van Cuby & The Blizzards, waar hij ooit de manager van was!

Over twee jaar zou zijn dierbare vriend Harry Muskee 75 jaar gworden zijn, en dat is de aanleiding om dat jaar te gaan beginnen met het grootste bluesfestival van Nederland en misschien wel Europa. Op 3FM lichtte hij gisteren toe dat er al verre gaande onderhandelingen zouden zijn met MOJO en North Sea Jazz Club. “We willen een festival in de grootte van Pinkpop, en met alleen de absolute wereldtop” aldus Johan Derksen.

De blues is in Nederland erg populair en bij Maxazine, en zeker bij Blueszine, houden we deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wordt vervolgd.