Afgelopen zaterdag gaf de 83-jarige bluesgigant John Mayall een optreden in de Pul te Uden. Het concert was niet uitverkocht, echter hadden veel fans de zaal weten te vinden, iets wat Mayall kon waarderen. Dit bleek uit het feit dat John zich prima thuis voelde. Het publiek, dat overwegend uit 40 plussers bestond, was klaar voor een avondje blues, en dat kregen ze.

Voor de gelegenheid bestonden Mayall en zijn band maar uit drie personen, bassist, Greg Rzab, drummer Jay Davenport en Mayall zelf. Deze kleine bezetting weerhield ze er niet van om een gevarieerde set neer te zetten. Mede doordat John afwisselend achter de piano plaats nam en zijn gitaar of zijn mondharmonica ter hand nam. Mayall en band hadden een goede interactie met het publiek, iedere track werd voorzien van een inleidende tekst of een verhaaltje. De bandleden waren constant aan het jammen waarbij ze allen hun inbreng hadden.

Halverwege het concert kwam John erachter dat er ook publiek op het balkon zat, hij vroeg zich af hoe zij daar waren gekomen, “like magic”. De muziek van de avond bestond uit soms jazzy, soms zware blues. Die afwisseling zorgde ervoor dat het aangenaam was om naar te luisteren. Soms nam de muziek de overhand tegenover de zang, of hier bewust voor gekozen was is niet bekend. Mayall’s stemgeluid is na al die jaren nog zeker niet versleten. De grand finale van de avond was John Mayall plays John Mayall, dit van zijn gelijknamige debuutalbum uit 1965. John genoot zichtbaar van de avond, regelmatig stond hij aan de rand van het podium uit zijn dak te gaan.

Zelfs na 2 uur vond hij het nog niet genoeg, de band kwam terug voor een encore met onder andere het uit 1969 daterende ‘Room to Move’. Gedurende de encore gaf hij nog even door dat hij een website heeft, best grappig voor een 80-plusser. Kort na het concert stond Mayall al achter de merchandise stand om zijn fans te voorzien van handtekeningen en cd’s. Ogenschijnlijk onvermoeibaar en met veel plezier volbracht Mayall deze bluesy night in de gezellige Pul te Uden.