Maandag 13 augustus is Club Ziggo weer het toneel van alweer de 4e opnames van het programma Ziggo Live. Ziggo Live is een nieuw initiatief waarmee Ziggo upcoming bands en acts presenteert aan een select publiek van ongeveer 250 mensen. De locatie van de optredens is Club Ziggo, gelegen in de Ziggo Dome. Daar zal op periodieke basis een tweetal bands, uit binnen- en buitenland, worden voorgesteld. Deze maandagavond zal naast John Spencer Bluesexplosion ook het Belgische Ganashake zijn opwachting maken in Club Ziggo.

De showcase optredens worden gefilmd en komen beschikbaar via Ziggo Video on Demand. Na eerdere opnames van oa de Nederlandse bands Are You A Lion, en The Kik, de Britse bands Dry The River en The Crookes is het vanavond de beurt aan de bovengenoemde formaties. De Belgische mannen van Ganashake, die tevens leverancier zijn van het titelnummer van het programma, bijten het spits af. De in 2009 voor het Belgische Crisisfestival spontaan opgerichte formatie mag zich in het thuisland inmiddels verheugen op aanzienlijke belangstelling van Radio en TV en hebben ze al op grote podia gestaan. Op mij maakte hun optreden op Ribs & Blues 2011 grote indruk. Ook deze avond weten de mannen te imponeren met hun combinatie van blues, rock en funk. In hun set van bijna een uur weten ze het publiek gelijk aan zich te binden waarbij vooral het energieke spel van bassist Sander Goethals opvalt.

De John Spencer Blues Explosion is de 2e band die deze avond gaat optreden. Sinds hun oprichting in 1991 maken ze een experimentele muziekvorm die zich niet in een hokje laat plaatsen. Ondanks blues in de naam heeft het daar weinig mee te maken; een explosion daar in tegen is het wel. Een explosie van punk, blues, garage, rockabilly, soul, noise rock, rhythm and blues and rap met af en toe een vleugje country. En dat allemaal in een razend tempo gepresenteerd door 2 gitaristen (Jon Spencer en Judah Bauer) en een drummer (Russel Simins). Een bassist mis je totaal niet. Dat de meeste van de ruim 200 aanwezige voor deze band zijn gekomen blijkt wel uit het feit dat gelijk na het ombouwen het dringen was voor aan het podium. Tijdens hun set, waarin nummers van het binnenkort uit te komen nieuwe album worden gespeeld, gaat het publiek kompleet uit haar dak en worden bekende nummers volop mee gezongen. Niet zo verwonderlijk dat presentatrice Stacey Rookhuizen snel het podium weer moest verlaten voor een toegift van de band. En ook tijdens deze toegift gaat het dak er weer (bijna) af!

De volgende Ziggo Live opnames staat gepland voor 3 september 2012. De artiesten die dan zullen optreden zijn Rachel Sermanni (Schotland) en I Am Oak (NL).

Foto’s (c) 2012 Bert Vethaak