Het is alweer ruim twintig jaar geleden dat Julian Sas met een klap in de vaderlandse blueswereld landde. Sindsdien verschenen op regelmatig basis uitstekende studio- en live-cd’s van hem en toerde hij onvermoeibaar door Nederland en Europa. Waren zijn cd’s stuk voor stuk van grote klasse, Julian Sas en band zijn op het podium absoluut op hun best.

Nu is met “Feelin’ Alive” opnieuw een live-cd verschenen. Een cd, die nog meer dan de voorgaande het beleven van een optreden weergeeft. Julian wordt begeleid door drummer Rob Heijne, bassist Fotis Anagnostou en keyboardspeler Roland Dekker. We horen voor een groot deel live-uitvoeringen van nummers van zijn laatste twee stduioalbums, “Coming Home” en “Bound To Roll”. De cd opent sterk en stevig met “Jump For Joy” en gaat in hetzelfde tempo door met “High And Low”, waarin Roland heerlijk te keer gaat op zijn Hammondorgel, en “Did You Ever Wonder”. Ook als het tempo omlang gaat blijft de band staan als een. Iets dat duidelijk wordt in de ballad “Fear Of Falling”.

In “Mercy” gaat de versnelling er weer op; een nummer dat wordt gedomineerd door de Hammond van Roland Dekker. “Coming Home” is weer zo’n juweel van een slowblues met schitterend gitaarwerk van Julian, dat wordt gevolgd door de niet minder indrukwekkende rocker “Helping Hand”. Bij de laatste twee nummers, Bob Dylans “Highway 61 Revisited” en “Rory Gallaghers “Bullfrog Blues”, laat de techniek de heren wat in de steek. Het gitaargeluid zakt wat weg tussen de andere instrumenten. Pas op het laatst in “Bullfrog Blues” is de zang beter te verstaan. Wat overigens niets afdoet aan de sfeer van het album. Die is gewoon uitstekend. Een prima weergave van Julian Sas op zijn best, namelijk live. (Cavalier Recordings) (8/10)