Jury Dutch Blues Challenge bekend

Op zondag 4 oktober vindt in Best Western hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de vijfde Dutch Blues Challenge plaats. De bluesacts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De jury selecteert één band en één solo/duo die namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge in Memphis, USA van 26 t/m 30 januari 2016. De band vertegenwoordigt Nederland bij de European Blues Challenge in Torrita Di Siena, Italië van 7 t/m 9 april 2016.

De Dutch Blues Foundation, organisator van de Dutch Blues Challenge, heeft een jury samengesteld die de muziek weet te beoordelen op bluesinhoud, muzikaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling. De jury, met muziekkenners uit Nederland en België, bestaat uit:

Franky Bruneel – Hoofdredacteur van Back To The Roots, het enige Nederlandstalige tijdschrift over alle traditionele bluesstijlen en verwante muziekgenres zoals bluesrock, soul, gospel, cajun, zydeco, boogie-woogie, doo-wop, R&B, enz.

Gerhard ten Hoopen – Contrabassist, jazzpromotor, radiopresentator, organisator van Zoetermeer Jazz, speelde in The Blues Imperials met o.a. Niko Christiansen en John Lagrand. Heeft gespeeld op het North Sea Jazzfestival, is manager geweest van Rita Reys en is actief als bassist in Trio Jazz Support.

Robert Soomer – Als eindredacteur van omroep NTR voor NPO Radio 6 verantwoordelijk voor de programmering van het live programma Mijke & Co [email protected] waar veel bluesacts spelen. Ook was hij jurylid van onder andere De Popronde.

Dietmar Terpstra – Groeide op in het noorden des lands, waar Cuby & The Blizzards destijds een mytische status hadden. Sindsdien zit de blues in zijn bloed. Momenteel eindredacteur en recensent voor Jazzism Magazine. Dietmar’s stelling: “Blues leeft als nooit tevoren!”.

Mariëlla Tirotto – Bandleider, zangeres, componist, songwriter en manager van haar band ‘Mariëlla Tirotto & the Blues Federation’, nam tweemaal deel aan de Dutch Blues Challenge, is lid van de European Blues Union en actief in de Europese blues- en rockscene.

Reinout Burgers – Hoofdredacteur van Bandcoach Magazine en vele bands en muzikanten beluisterd, beschreven en geïnterviewd. Bandcoach Magazine probeert bands en muzikanten beter te maken door vakinhoudelijke artikelen, maar ook door coaching aan te bieden, onder meer in de rubriek Bandcoach op Bezoek.

De  Dutch Blues Challenge vormt de hoofdmoot van de Bluesdag, die verder workshops, masterclasses, een bluesquiz, een fototentoonstelling van Nederlandse blueshelden en een bluesmarkt omvat. Aanvang: 10.30 uur. Om 14.30 uur gaat de zaal open, waar de Dutch Blues Challenge plaatsvindt..
Info over programma en kaartverkoop:via 

 

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen