Zaterdag 28 januari 2017 vindt voor de 12e keer de Culemborg Blues Night plaats. Hiervoor komen de JPK band en 24Pesos (UK) naar Culemborg. In 2000 formeerde zanger gitarist Jan Pieter Kuijten zijn eigen band. Het werd een driemansformatie met een sterk eigen repertoire, geïnspireerd door authentieke Rhythm & Blues en Bluesrock. In een rap tempo veroverden ze op podiumplaatsen in binnen- en buitenland de harten van bezoekers op tal van festivals en muziekcafés.

Met bassist Rinus de Lang, en drummer Jan Keuter vormt Jan Pieter Kuijten een uniek Bluesrock trio met een onmiskenbare eigen sound. Naast eigen werk vertolken ze ook veel nummers van hun bluesrock helden Jimi Hendrix, Steven Ray Vaughan, Rory Gallagher, Roy Buchanan, ZZ Top en Ten Years After, overgoten met hun eigen JPK saus.

24Pesos heeft een unieke en energieke visie op de blues, die hen in de voorhoede plaatst van de huidige (Britse) blues scene. Een spannende en originele bluesband. 24Pesos speelt originele muziek, met een diep begrip van de Blues geschiedenis, virtuoze instrument beheersing, een vreugdevolle groove, echte liedjes en meer dan genoeg energie om het dak eraf te blazen.

In de loop der jaren werden 10 nominaties van de Britse Blues Awards in ontvangst genomen, zoals 3 voor “Best Band” en 3 voor “Best Album”. Dit jaar kwam daar de “Blues and Show Award for inovation 2016” nog bij. Ook hier zijn de invloeden van onder andere Sly Stone, Albert Collins, Cream, James Brown, Freddie King, Howlin Wolf, Captain Beefheart, Jimi Hendrix, en The Rolling Stones te horen.

Sinds 2009 wordt er intensief gespeeld op podia in heel Europa en bouwt de band een goede reputatie op als live act. In Nederland speelden ze onder andere in Paradiso. Ook staan ze op de podia van een aanzienlijke rij festivals, waaronder Ribs & Blues en de European Blues Conference in Berlijn. In 2011 stonden ze op het hoofdpodium van Culemborg Blues.

De 12e Culemborg Blues Night vindt plaats op zaterdag 28 januari 2017 in het Event Center Culemborg. De kaartverkoop is inmiddels gestart.