Kathleen Aerts verlaat K3

Kathleen Aerts verlaat K3

De blonde Kathleen Aerts verlaat de populaire meidengroep K3. Dat is op maandagmiddag 23 maart 2009  bekendgemaakt op een persconferentie van Studio 100 in Schelle.

Aerts noemde het ‘de moeilijkste beslissing in haar leven’ en bedankte iedereen voor ’10 mooie jaren’.  “Met pijn in het hart neem ik afscheid van K3”, zei ze. “K3 is en blijft mijn kindje dat ik voor altijd zal blijven koesteren.”

Aerts gaat nu op haar boerderij werken en wordt Unicef-ambassadrice. Ze liet ook weten dat ze nog wel zou blijven zingen, maar een concreet project kondigde ze nog niet aan. Ze zong wel een afscheidslied voor haar ‘boezemvriendinnen’ Kristel en Karen.

Karen Damen en Kristel Verbeke gaan verder met K3 zonder Kathleen. De naam verandert waarschijnlijk niet. Gert Verhulst kondigde wel aan dat Studio 100 nog heel veel plannen heeft met K3. “Kristel en Karen hebben er nog veel zin in. Het is niet alleen om commerciële redenen dat we dit project blijven behouden.”

K3 brak in 1999 door na een deelname aan Eurosong, de Belgische (Vlaamse) voorronde voor het Eurovisie Songfestival, met het nummer “Heyah mama”. Daarna werden ze vooral erg populair bij kinderen. Op 10 mei 2008 vierden ze hun 10e verjaardag met een nieuwe show.

De groep is bekend van liedjes, films, musicals en een stripreeks waarmee ze jong en oud aanspreken.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen