Kids & Blues…..

Voor het derde jaar is de Muziekschool Pop Rock Factory uit Raalte en Nijverdal actief tijdens de beide pinksterzondagen 24 en 25 mei op Ribs en Blues.

Op een feestelijk podium in het speciale Kids Adventure Land (Domineeskamp aan de kant van supermarkt Jumbo) worden vrolijke en muzikale workshops  voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) gegeven.

“Net als bij de twee voorgaande edities hebben we nu weer ons eigen Kids & Blueslied gemaakt. De kinderen gaan dat spelen en zingen op ons eigen podium, dat daarmee eigenlijk het derde podium is na het Main Stage en Delta Stage van Ribs en Blues. Ook gaan we workshops ‘Street Percussion’ doen waarbij kinderen leren om op emmers, vaten, oliedrums en potten samen een swingend ritme te spelen. Ook zijn er workshops zingen en bewegen. Dat laatste doen we op een lekker funky nummer met een eigen tekst,” zo vertelt Annet Broeze die met Annet Spoolder de jonge en bijzondere muziekschool Pop Rock Factory met vestigingen in Raalte en Nijverdal heeft opgezet.

Samen met een groot docententeam worden hier lessen akoestische gitaar, elektrische gitaar, basgitaar, drums, keyboard, piano en zang gegeven. Centraal staat daarbij de persoonlijke benadering en een toegankelijke lesmethode. “Dat betekent direct aan de slag met je favoriete muziek en met je favoriete instrument. En als je dan na een paar minuten mee kunt spelen zorgt dat vanzelf voor enthousiasme en plezier,” zo weet Annet.

Dezelfde manier van werken wordt toegepast tijdens Ribs en Blues. “De kinderen kunnen zich op eerste en tweede Pinksterdag gewoon bij het podium melden wanneer ze mee willen doen. Het maakt niets uit of ze geen, veel of weinig muziekkennis hebben, als ze het maar leuk vinden. We streven ernaar om de workshops niet langer dan 15 minuten per keer te laten duren. Dan kunnen er veel kinderen op die beide middagen mee doen en hoeft niemand lang te wachten. Natuurlijk is het helemaal gratis.”

De workshops zijn op eerste en tweede Pinksterdag gedurende de openingstijden van het speciale Kids Plein van Ribs en Blues. Op zondag is dat van 1 tot ongeveer 7 uur en op maandag van 1 tot ongeveer 6 uur.

Kinderen die zo’n muzikale workshop erg leuk hebben gevonden kunnen daarna altijd terecht bij de Pop Rock Factory voor bijvoorbeeld een gratis proefles. De lessen zijn in Raalte op dinsdag, woensdag en donderdag in het Kulturhus aan de Markt. In Nijverdal is dat op maandag, dinsdag, woensdagochtend en vrijdag aan de Grotestraat 146a. Meer informatie op www. poprockfactory.nl

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen