Hoewel hij een beetje stottert, begint Glenn de Randamie op zijn vijftiende toch met rappen. Inmiddels is hij bij het Nederlandse publiek bekend, onder zijn artiestennaam Typhoon. Voor 3doc: Blues & blessings werd hij vijf jaar lang gevolgd door zijn beste vriend en huisgenoot Herbert Alfonso. Want Glenn draait al een tijdje mee. In 2004 won Typhoon al de Grote Prijs van Nederland voor Beste hiphop-act.

Het echte succes begon echter pas in 2014, na het uitbrengen van zijn tweede album ‘Lobi da basi’. Deze plaat werd niet alleen gewaardeerd door hiphopliefhebbers, maar door een veel breder publiek. Hij heeft inmiddels ook een Lowlands-optreden achter zijn naam en wist de Heineken Music Hall twee keer uitverkocht te krijgen. Speciaal voor de vorige editie van de 3FM-actie Serious Request scheef Typhoon het nummer ‘Niet weglopen’.

Persoonlijke groeiHet eigenlijke plan was om een korte ‘making-of’ te maken in de aanloop naar de release van Typhoons nieuwe cd. Maar zijn maat besloot om te blijven filmen en ook andere projecten van de rapper vast te leggen. De documentaire laat de persoonlijke groei van Typhoon zien. Wat maakt hem zo succesvol en waar wordt hij gelukkig van? Maar ook de minder leuke kanten van het artiestenvak komen aan bod. Alfonso vertelt erover aan de Zwolse krant De Stentor: ‘De film geeft een uitgebreide kijk achter de schermen van een glorierijke carrière van Typhoon en de uitdagingen die dat met zich meebrengt.’

Typhoon, Blues & Blessings, 22:15 – 23:20 uur, NPO 3