Het programma voor Ribs & Blues 2012 is compleet. De komst van Erwin ‘The Voice’ Nyhoff met zijn nieuwe band was inmiddels uitgelekt. Hij staat op tweede Pinksterdag op de mainstage van het gratis toegankelijke festival. Een logische keus gezien de nationale belangstelling voor deze rasmuzikant sinds zijn succes in The Voice of Holland. Liefhebbers van de kwaliteitsmuziek kunnen zich ook verheugen op de komst van: Simon Mc Bride, Kitty Daisy & Lewis, The Bintangs , Serena Pryne & the Mandevilles, King King, Shaggy Dogs en Michael Dotson. Allemaal gevestigde namen uit de roots –en bluesmuziek die de verwachtingen zeker zullen waarmaken. In totaal staat de teller hiermee op 21 live acts die tijdens beide Pinksterdagen in het centrum van Raalte zullen optreden.

Een korte introductie van de nieuwe en laatste namen:

Simon Mc Bride Gitaarvirtuoos Simon McBride is afkomstig uit Belfast, Noord-Ierland. Hij begon te spelen op zijn 10e jaar en op 15 jarige leeftijd werd Simon door Guitarist Magazine uitgeroepen tot “Young Guitarist Of The Year”. Datzelfde Guitarist Magazine ziet Simon als de opvolger van Rory Gallagher en Gary Moore.

Kitty, Daisy & Lewis Hedendaagse topmuziek van 50 jaar geleden van de Londense familie Durham. Kitty, Daisy & Lewis zijn twee zussen en een broer die samen een dozijn instrumenten bespelen en die zweren bij oude waarden. Een sensatie!

The Bintangs De groep uit Beverwijk en Haarlem is nog altijd springlevend en heeft door de jaren een haast legendarische live-reputatie opgebouwd. Onvervalste rhythm en blues-rock, waarbij de damp van de wanden slaat.

Serena Pryne & the Mandevilles Met een stem die zich kan meten met de rauwheid van Janis Joplin, liedjes met dezelfde toegankelijkheid als die van Melissa Etheridge, de muzikaliteit en oprechtheid van Bonnie Raitt en de podiumpersoonlijkheid van Beth Hart, is Serena Pryne een welkome aanvulling in het rijtje van vrouwen met ballen.

//

King King Het boegbeeld van de band is Alan Nimmo met zijn vingervlugge gitaartechniek en hartstochtelijke vocalen. Hij zoekt zijn heil in de zwarte Amerikaanse blues met King King. Niet helemaal toevallig is dit ook de naam van zijn favoriete cd van de The Red Devils……

Shaggy Dogs Blaffende honden bijten niet, en gelukkig maar. Want blaffen kunnen de Franse Shaggy Dogs als de beste. Met tonnen enthousiasme blaast dit Parijse viertal de pubrock nieuw leven in. Groovy blues met een behoorlijke klodder rock-‘n-roll, twee ingrediënten waarmee de Shaggy Dogs hun publiek een stomende en gesmaakte set voorschotelen.

Michael Dotson Michael Dotson is een Amerikaanse bluesman die over de hele wereld de blues speelde. De in 1957 geboren Dotson is een ras muzikant, die naast traditionele blues ook swamp slide, originele swing en ‘good old house rockin music’ maakt.

Ribs & Blues is echter veel meer dan muziek alleen. Het programma voor het Theaterland en het populaire Kids Adventureland belooft veel spektakel. Kijk voor meer informatie op de website. Zaterdag 26 mei opent Ribs & Blues 2012 met een legendarisch concert van Status Quo. Go Back to the Zoo en King spelen in het voorprogramma. De voorverkoop is online en bij de regionale verkooppunten in volle gang.