Nog een kleine 2 weken te gaan voor alweer de 16e editie van het Ribs & Blues festival in Raalte. Ieder jaar grootser met nog betere bands, attracties, theater en ribs maar nog altijd even gezellig en mogelijk dankzij de hulp van 800 vrijwilligers. Niet voor niets is Ribs & Blues genomineerd voor de Nationale Evenementenprijs.

De organisatie is er erg trots op, evenals de burgemeester van Raalte. Dhr Zoon twitterde reeds dat Ribs en Blues een “gouden” evenement is en hij uitziet naar de finale op 1 juni. De jury van de Nationale Evenementenprijzen 2012 heeft Ribs & Blues genomineerd als een van de beste Regio Cultuur evenementen van ons land. In deze categorie strijdt Ribs & Blues om de titel met Deventer op Stelten en het Bevrijdingsfestival in Zwolle. De spannende strijd om het goud met deze gewaardeerde collega’s wordt op vrijdag 1 juni in Utrecht beslist. De jury bestaat uit deskundigen uit en rond de evenementenbranche.

In het stadhuis van de Domstad zal de officiële prijsuitreiking plaatsvinden. Evenementenmakers, burgemeesters, wethouders en betrokken VIPS horen daar ten overstaan van de nationale pers of hun evenement met het goud, zilver of brons is bekroond! Maar eerst gaan we natuurlijk de 16e editie van Ribs & Blues onvergetelijk maken tijdens de komende Pinksterdagen. De nominatie is ongeacht de einduitslag al een opsteker van formaat! Zeker als je weet dat landelijk bijvoorbeeld ook een evenement als Parkpop is genomineerd. Maar.. zoals de burgemeester al zei: Ribs & Blues gaat voor goud!

De belangstelling voor het concert van Status Quo op zaterdag 26 mei aanstaande is zeer groot. De band heeft live een geweldige reputatie en bewijst dat met uitverkochte shows in alle landen van Europa. De ticketprijzen van deze concerten in hallen en stadions zijn een veelvoud van de entreeprijs voor het optreden op Pinksterzaterdag in Raalte. Goed nieuws dus voor de bezoeker die in economisch zware tijden keuzes moet maken. Maar ook goed nieuws voor de organisatie van Ribs & Blues want de online kaartverkoop loopt als een trein en er wordt op een volle bak gerekend.

Ook de aantrekkelijke support acts Go Back to the Zoo en King Jack brengen veel fans op de been. Zowel online als bij de voorverkoopadressen zijn nog kaarten verkrijgbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om niet tot het allerlaatste moment te wachten. Bezoekers van het concert en de facebookfans van Ribs & Blues maken kans op één van de vier unieke gesigneerde fotoboeken van Status Quo. Deze worden onder de fans verloot. Naast de concerten op zaterdagavond is Ribs & Blues op pinksterzondag en maandag traditiegetrouw natuurlijk weer gratis.