Op zaterdag 3 mei vindt de Rhythm & Blues Night weer plaats in De Oosterpoort. Eerder werden er al veertien namen bevestigd en vandaag zijn Barrelhouse, Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion, Marc Ford & His Band en Drippin’ Honey toegevoegd aan de line-up. Met de toevoeging van deze vier namen is de line-up voor 2014 compleet.

BarrelhouseBarrelhouse bestaat dit jaar 40 jaar. Dit feit op zich is al bijzonder te noemen, maar de blues formatie speelt al die jaren al in een ongewijzigde bezetting. De band bracht vijftien albums en een DVD uit, waarop blues de leidraad is maar uitstapjes naar country, jazz, rock, folk en jazz niet worden geschuwd. Na 40 jaar speelt de band nog steeds met dezelfde energie, spontaniteit, inzet en inspiratie als in 1974, tijdens het eerste optreden in Mahogany Hall in Edam.

Sarah Lee Guthrie & Johnny IrionSarah Lee Guthrie en Johnny Irion waren beide actief als soloartiesten voordat ze elkaar vonden, zowel muzikaal als in de liefde. Hun muziek combineert Irions liefde voor blues en rock en Guthrie’s passie voor folk en country. In 2005 verscheen het eerste album ‘Exploration’, waarop het duo een pure folksound liet horen. En bijna een decennium na het debuutalbum is de derde plaat ‘Wassaic Way’ daar. Het album is geproduceerd door Wilco’s Jeff Tweedy en Patrick Sansone. Op ‘Wassaic Way’ nemen Guthrie en Irion afscheid van de pure folk. Er is ruimte voor stevige gitaren, soundscapes en hier en daar een poprandje.

Marc Ford & His BandMarc Ford is de voormalige lead gitarist van The Black Crowes en wordt gezien als een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie. Zijn nieuwe album ´Holy Ghost´ verschijnt in april en wordt nu al gezien als een van de spraakmakende Americana releases van dit jaar. Ford heeft zijn naaste familie betrokken bij deze plaat: zijn vrouw Kirsten levert een vocale bijdrage en zoon Elijah speelt enkele gitaarpartijen. Het album is geproduceerd door de Engelse country-soul talenten van Phantom Limb, nadat Ford eerder hun tweede album geproduceerd had.

Drippin’ HoneyEind jaren 90 maakte Drippin’ Honey naam in de blueswereld. De band bracht drie albums uit, speelde op elk toonaangevend (blues)festival in Europa en stond in een uitverkocht Paradiso.  En toen stopte de band uit het niets. Een optreden van Big Pete in 2012, waar alle bandleden aanwezig waren, deed het heilige vuur weer aanwakkeren. En dus staat Drippin’ Honey weer op de planken en worden ze de komende optredens bijgestaan door vaste gast Bas Jansen(Wurlitzer/Hammond/zang).

Volledige line-up: Tedeschi Trucks BandPokey LaFargeJonny LangBand of HeathensThe SonicsJJ Grey & MofroBarrelhouseKing Kahn & The ShrinesSarah Lee Guthrie & Johnny IrionBig SugarDom FlemonsCoco MontayaMarc Ford & His BandPatrick Sweaney & His BandClaude HayDrippin’ HoneyDoug MacLeodThe Tightropes