Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tippen we: Laurence Jones!

Vrijdag 4 december: Laurence Jones in de Groene Engel

Als je de rauwe zang en het virtuoze gitaarspel van Laurence Jones hoort, is het nauwelijks voor te stellen dat deze Engelsman pas 23 jaar oud is. Beïnvloed door Walter Trout, Eric Clapton, Gary Moore en Rory Gallagher zet hij samen met bassist Roger Inniss en drummer Miri Miettinen een heerlijke ruige, recht-toe-recht-aan sound neer, zonder poespas

Met zijn scherpe teksten en rake gitaarsolo’s heeft Laurence Jones zijn muzikale belofte al ruimschoots ingelost. Zijn Young Artist of the Year-award bij de British Blues Awards in 2014 is hier het bewijs van. Hij heeft een platendeal bij het toplabel Ruf Records op zak en 180 shows in de planning dit jaar. Zijn eerste album bij Ruf, Temptation uit 2014, werd opgenomen in de wereldberoemde Dockside Studio in Louisiana waar grootheden zoals B.B. King, James Cotton en Taj Mahal hem voor gingen.

Zoals de meeste goede blues komt de muziek van Laurence Jones live het beste tot zijn recht. En dat laat hij zien in de Groene Engel, met zijn ongenadige gitaarsolo’s en een strakke ritmesectie zijn ze van plan de tent plat te spelen!