De voorgaande edities van Whisky & Music waren een groot succes. In een uitverkocht Metropool genoten een groot aantal mensen van roots, rock ‘n roll en folkmuziek, de fijnste whisky’s en in sommige gevallen van een goede sigaar. Op 15 september volgt dan ook de derde editie van dit evenement, dat wederom in samenwerking met Whisky Weekend Twente wordt georganiseerd.

In de kleine zaal is er net als vorig jaar live muziek. De band Scrum is er ook dit jaar weer bij. Een band die zijn inspiratie haalt uit alles wat Iers en Schots is en zelfs zijn eigen whisky heeft mag uiteraard niet ontbreken.

Small Time Crooks speelt een high energy blend van vintage en modern. De stijl van deze muzikale kruimeldieven bevat elementen van hot jazz, rhythm & blues, tin pan alley en western swing aangevuld met vocale harmonieën zoals je ze in de Jaren 30 bij zogenaamde barbershop kwartetten hoorde.

The Old Ditch Riverhoppers spelen een mix van bluegrass en oldtime country met een vleugje blues. Gewapend met gitaar, banjo, mandoline, fiddle en contrabas, en geinspireerd door grootheden als The Stanley Brothers, Reno and Smiley, Doc Watson en Townes van Zandt, brengen zij een energieke show, vol oude en nieuwe bluegrass en oldtime klassiekers. Prima muziek om het glas op te heffen.