Met haar album ‘Shades of Blue’ uit 2015 leverde de Nederlandse zangeres Lorrèn een veelbelovend debuut af. Op die plaat maakte de 25-jarige singer-songwriter met Israëlische roots duidelijk niet in een hokje te passen. Nog meer dan op haar debuut gaat Lorrèn op haar tweede album ‘Land of Possibilities’ de breedte in met een fraaie combinatie van pop en jazz.

Lorrèn is overduidelijk gegroeid. De zelfgeschreven songs klinken volwassener en voor het eerst nam ze ook de productie voor haar rekening. Lorrèns prachtige stem klinkt levendig met op spaarzame momenten een ruwe uithaal. Ook heeft de zangeres een neus voor pakkende melodieën. Zo dragen ‘Hideaway’ en ‘Who Do You Think You Are’ smaakvolle seventies pop en Rhtyhm & Blues elementen in zich. ‘In The Now’ verraadt zelfs hitpotentie. Het jazzy ‘Patience’ klinkt jolig en eigenwijs, terwijl het kleine ‘Silly Games’ opvalt door de gastrol van zanger Quinten Huigen.

Hoewel de meeste liedjes fris en optimistisch klinken, is er in ‘Where Do We Begin’ ruimte voor melancholie met een sierlijke rol voor trombonist Louk Boudesteijn. Aan flinke namen ook geen gebrek op dit album, zoals Martin Verdonk op percussie en Pierre Dunker op bas. Met ‘Land of Possibilities’ lost Lorrèn de hoge verwachtingen volledig in na haar sprankelende debuut. Een warme overtuigende productie waarop pop en jazz worden geneutraliseerd tot genreloze muziek. Van begin tot eind een waar genoegen om naar dit voortreffelijke album van Lorrèn te luisteren.

(9/10) (Lorrèn Music)