Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Vrijdag 17 januari: The Nimmo Brothers en The BluesBones in De Bosuil Weert

The Nimmo Brothers zijn beïnvloed door onder andere Stevie Ray Vaughn, B.B. King en Peter Green en bestaat uit Alan en Stevie Nimmo, beide topgitaristen en voorzien van een fantastische bluesstrot. Al ruim 17 jaar spelen de broers samen, en hebben daarnaast hun eigen succesvolle projecten. De band wordt gecompleteerd met drummer Wayne Proctor en bassist Mat Beable. Hun live-reputatie is geweldig, hun bluesy rockgeluid is engergiek en doordrenkt met passie en emotie.

Het kenmerkende aan de sound van The Bluesbones is ongetwijfeld het gitaarwerk van Stef Paglia, maar zeker ook de zang van de altijd luchtgitaar spelende frontman Nico de Cock. Een donkerwarme en rauwe stem die afgestemd lijkt voor zulke stevige muziek. Onderschat daarbij niet het kittige gitaarspel van Andy Aerts die zo nu en dan een duel aangaat met Stef. Goede voorbeelden zijn te zien en te horen op songs als: ‘Cruisin’ en ‘Whiskey Drinking Woman’. Verdraaid loepzuivere en intense soli neemt hij ook voor zijn rekening dat kun je ook op zijn conto toeschrijven.

/