Meet the team: DFS dames 1, het leukste handbalteam van Arnhem!

‘Meet the team’ is de nieuwste rubriek van indebuurt Arnhem waarin we Arnhemse sportteams of groepen introduceren. Het team dat aftrapt is dames 1 van handbalvereniging DFS Arnhem. Wat een geluk dat ze pasgeleden een nieuwe teamfoto hebben geschoten!

Het team

De samenstelling zoals op de foto bestaat vanaf het begin van dit seizoen. Er zijn een hoop nieuwe meiden bij gekomen uit Nijmegen en de eigen jeugd. De leeftijd varieert tussen de 17 en 25 jaar. De dames trainen maar liefst drie keer per week in Rijkerswoerd en spelen een wedstrijd in het weekend. Naast de keiharde trainingen is er tijd voor ontspanning. De dames van DFS Arnhem houden namelijk van gezelligheid, “we gaan af en toe samen stappen op de Korenmarkt”, vertelt een teamlid. De dames zijn regelmatig vinden in feestcafé Pavlov. Daarnaast organiseren ze teamavonden om gezelschapspellen met elkaar te spelen. Het moet wel leuk blijven natuurlijk!

Wedstrijden

Natuurlijk heeft dit damesteam een yell om een beetje opgepept de wedstrijd in te gaan. Oneliners als “are you ready yeah” en “let’s go” worden collectief hardop geroepen om in de stemming te komen. In de kleedkamer luisteren ze graag naar muziek: “We luisteren naar van alles.” Maar omdat de dames elkaar nog niet zo lang kennen, hebben ze nog geen lijflied. Als ze een uitwedstrijd spelen, heeft één teamlid bakdienst. Zij moet dan een huisgemaakt baksel meenemen waar ze met z’n allen op de terugweg van mogen genieten. Welverdiend!

Meer info over deze handbalvereniging vind je op hun website.

Sport jij in net zo’n gezellig team of vind jij dat we een sportprestatie in het zonnetje moeten zetten? Laat het ons weten!

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen