Memphis Heart & Soul Festival Enschede 2015

Dit Pinksterweekend zindert de Oude Markt van de muziek. Waan je in Memphis, de muzikale hoofdstad van de wereld, met swingende optredens van topmuzikanten uit binnen- en buitenland. Geniet op dit gratis festival onder andere van blueslegende Robert “Bilbo” Walker, Chris Connor met zijn weergaloze Elvis Presley-show, pure rock & roller Danny Vera, soul diva Berget Lewis en The Stax Soul Show uit Memphis. Of swing mee met podiumdier Dana Fuchs, waarna onze eigen Waylon met zijn band de Oude Markt ongetwijfeld in vuur en vlam gaat zetten.

Ook onze local heroes zien we terug op het podium. Zo is er een speciale Textielbeat Downtown sessie, en strijden zes veelbelovende Enschedese bands om de Heart ’n Soul Award. Op 1e Pinksterdag treedt het ZO! Gospel Choir op. En op 2e Pinksterdag verzorgt niemand minder dan Linda Gail Lewis, bandlid en swingende zus van Jerry Lee Lewis, de spetterende festivalafsluiting.

Naast muziek is er op en rond de Oude Markt nog veel meer te beleven. In de Jukebox Heaven in de Grote Kerk is een indrukwekkende hoeveelheid jukeboxen en Amerikaanse memorabilia te bewonderen. Daarnaast zijn er tal van activiteiten om echt in de Americana sfeer te komen. Zo kun je genieten van de heerlijkste BBQ specialiteiten , zijn er speciale vetkuif kappers en gaat in Theater Concordia een bijzondere RTV Oost documentaire in première over de historische Memphis Enschede Connection. Tussen dit alles door spelen geweldige straatmuzikanten met ziel en zaligheid hun Americana-songs.

Programma:

22 mei
Robert ‘Bilbo’ Walker
Def Americans
Chris Connor

23 mei
Heart ‘n Soul Award:
Mercy Flush
The Interns
Rule Zero
The Road Home
Paco Chains
Mae Jones

Danny Vera
Stax Soul Show
Berget Lewis

24 mei
ZO! Gospel Choir
Textielbeat Downtown
Johnny & the Gangsters of Love
Dana Fuchs
Waylon

25 mei
Dede Priest & Raymond Nijenhuis
Leif de Leeuw band
Peggy Sugarhill & the Eldorado Tigerettes
Blue Grass Boogiemen
Linda Gail Lewis

Voor meer info en timetable kijk op

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen