Mini popupmuseum van Kenny B komt naar Arnhem

Zanger Kenny B krijgt in Arnhem zijn eigen mini popupmuseum! Hij mocht uit de gigantische collectie van Nationaal museum voor Wereldculturen (NMVW) zijn favoriete stukken selecteren. De tentoonstelling is vanaf 27 juli te zien op een aparte plek: een wachtruimte op het Centraal Station. 

Suriname en muziekcultuur

NMVW heeft een depot met 375.000 objecten en gebruiksvoorwerpen van over de hele wereld. Kenny B bezocht het depot en zocht de objecten die een inkijk in zijn Surinaamse roots en muziekcultuur bieden. Overal ter wereld uit men emoties door middel van muziek, dat was wat Kenny B het meeste opviel tijdens zijn depotbezoek. Ondanks de verschillen worden mensen overal ter wereld blij van hetzelfde: muziek en dans. In zijn museum bevinden zich bijzondere muziekinstrumenten en objecten die hem herinneren aan zijn jeugd in Suriname.

Vijf minimusea

Kenny B is niet de enige die de kans kreeg zijn eigen museum in te richten. Op 21 juni opende in Leiden het popupmuseum van reisjournalist Floortje Dessing. Na Kenny B volgen nog de musea van straatvoetballer en rapper Soufiane Touzani, presentator Filemon Wesselink en kok Yvette van Boven.

popupmuseum floortje dessing
Verborgen schatten

De popupmusea zijn een initiatief van NMVW in samenwerking met NS, Prorail en Bankgiro Loterij. Het doel is om de verborgen schatten uit het depot van NMVW naar het publiek te brengen. Nu is het grootste deel van de collectie niet te zien in de musea maar ligt het in opslag, en dat is natuurlijk zonde. Het NMVW is een samenwerking van het Tropenmuseum, Afrika museum en museum Volkenkunde.

Popupmuseum van Floortje

Als je nog niet kunt wachten tot het museum van Kenny B opent, neem dan eens een kijkje bij het museum van Floortje in Leiden. De bekende reisjournalist koos uit het depot allerlei sieraden en objecten uit Oceanië, haar favoriete plek op de wereld. Je vindt haar popupmuseum op perron 8/9B van station Leiden. Het popupmuseum van Kenny vind je van 27 juli t/m 20 augustus op het station Arnhem.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen