MUSIC-CLUB AVOND “HUSTINX – SPANJERS – KLIJN”

Drie Americana coryfeeën slaan hun muzikale handen ineen tijdens een club-avond in een van de meest sfeervolle concertzaaltjes van het zuiden des lands, de nostalgische bovenzaal van café de Rozenknop in Eindhoven.

Zanger-gitarist Jack Hustinx, zanger-pianist Roel Spanjers en bassist Roelof Klijn kennen elkaar al jaren en hebben in diverse samenstellingen al vaak met elkaar het podium gedeeld. Daarnaast delen ze een passie voor Americana, de combinatie van muzieksoorten die allen hun oorsprong hebben in de roots-muziek van Amerika. Dat wordt een mooie mix van southern soul, country, gospel, texmex, en een vleugje New Orleans welke op 19 oktober te horen zal zijn tijdens de aftrap van een reeks club-avonden waarop de heren het komende seizoen zullen spelen in de Rozenknop.

Jack Hustinx kennen we natuurlijk als een van de frontmannen van de Shiner Twins, meer dan een decennium lang een van de meest geroemde Americana bands van het land. Daarnaast brengt Jack veel tijd door in Austin, Texas waar hij regelmatig speelt (en schrijft) met o.a. Malford Milligan, de fantastische soul-zanger die ook prominent te horen is op Jack’s laatste alom bejubelde album “Over Yonder”. Op dat album is ook toetsenist Roel Spanjers te horen.
Spanjers is een veel gevraagde sessie-toetsenist en werkte onder meer samen met JW Roy, Normaal en Frederique Spigt, maar ook met talloze Amerikaanse blues- en soul muzikanten. Tevens is hij een van de frontmannen van die andere befaamde Nederlandse Americana band Sunset Travelers, die momenteel weer bezig zijn met een reünie tournee.
Om de muzikale cirkel rond te maken speelt ook bassist Roelof Klijn mee tijdens deze club-avonden. Klijn was sinds 2011 bassist van de Shiner Twins, en speelt in diverse blues- en roots bands met wie hij regelmatig door Nederland en Europa tourt. Met z’n drieën tourden de heren eind 2015 samen met Malford Milligan zeer succesvol door Nederland ter gelegenheid van de eerder genoemde “Over Yonder” CD van Jack Hustinx & The Southern Aces.

Het komende seizoen 2017/2018 zullen Jack, Roel en Roelof regelmatig het podium van de bovenzaal betreden en is deze sfeervolle plek een avond hun domein. Eigen werk en verrassende covers zullen worden afgewisseld met anekdotes en persoonlijke verhalen, want met zijn drieën hebben deze heren een muzikale bagage waar je U tegen zegt. De zaal wordt omgetoverd tot een intieme music-club waar luisteren en aandacht voor de muziek voorop staat. In de pauze en na afloop is er alle gelegenheid om met een drankje nog even na te praten en wellicht loop je een van de heren nog wel tegen het lijf om te kunnen proosten op een mooie muzikale avond.

De avonden beginnen stipt om 20.30 uur, zodat de werkenden onder ons (en degenen die afhankelijk zijn van

MUSIC-CLUB AVOND “HUSTINX / SPANJERS / KLIJN”
Donderdag 19 oktober 2017
Dinsdag 12 december 2017
Data in 2018 worden z.s.m. bekend gemaakt

Theaterzaal de Rozenknop – Hoogstraat 59 – 5615 PA Eindhoven
Aanvang 20.30 uur, toegang € 5,00