Nieuwe cd BJ Baartmans: BJ’s WILD VERBAND – LATER

BJ’s WILD VERBAND: EEN VERRASSEND JAZZY SAMENWERKINGSVERBAND VAN DRIE BEGENADIGDE MUZIEKBEESTEN.

Mike Roelofs (Hammond B3 en Moog bas, vocals), Sjoerd van Bommel (Drums, vocals) BJ Baartmans (Electrische -slide- gitaar, lead vocals).
Mike Roelofs en Sjoerd van Bommel werken al jarenlang met BJ als sessiemuzikanten bij opnames voor zijn solo albums en zijn ook vaak op ’t podium van de partij.
Daarnaast heeft het drietal veel werk gedaan als ritme sectie (vaak met BJ op bas) voor diverse singer songwriters uit binnen- en buitenland. Zo is er opgenomen met oa Shannon Lyon, Iain Matthews, Jos Hol, Okieson, Gerard van Maasakkers en Marcel de
Groot. Veel van die opnames vonden plaats in BJ’s eigen Studio Wild Verband.
De onmiskenbare chemie in het samenspel van het trio, het elkaar op avontuur kunnen sturen, uitdagen, betoveren, ligt als stevig ronkende motor achter het BJ’s Wild Verband album LATER dat deze zomer zijn release heeft. Het album werd zo goed als helemaal “live in de studio” vastgelegd. BJ schreef in een intense week een tiental songs met de ruimte en de sound die de band geeft nadrukkelijk in zijn achterhoofd, zonder daarbij
voorbij te gaan aan zijn vakmanschap als auteur van compacte, sterk tot de verbeelding sprekende popsongs. De arrangementen ontstonden bij de sessies ter plekke en het resultaat is een album waar de spelvreugde van af spat. Ruig, teder, funky, emotierijk, complex…
De songs komen voort uit een lange speurtocht naar de traditionele songvormen in de rootsmuziek: blues, soul, country en rock & roll maar kenmerken zich ook door een meer dan vette knipoog naar de lange jams van de psychedelische supertrio’s uit eind jaren ’60 en het improviserend karakter van de jazzhelden van Mike, BJ en Sjoerd. Met aparte maatstructuren en veel harmonische vrijheid.
Waar het op lijkt? Iets tussen Hendrix, Booker T., The Police, Zeppelin, Scofield, Ry Cooder, Wilco en Wes Montgomery? BJ’s teksten over Marvin Gaye, Hotelkamers, IJdelheid, Gitaren, Liefdeskoorts, Jeugddromen, Langspeelplaten en Existentialisme
verbinden.
Wild Verband met Baartmans, Roelofs en Van Bommel op het podium brengt 3 karakteristieke muzikanten naar voren, die elkaar niet kunnen missen om hun heel eigen gezicht te kunnen tonen.
Virtuoos en op ’t scherpst van de snede maar ook heel dienstbaar aan elkaar. Een band voor Grote Oren, om helemaal in te kunnen duiken. Concessieloos in z’n aanpak.
Elektrisch, geladen, ontwapenend. De drie heren waren samen of apart eerder (en nog) te zien bij onder meer Gerard van Maasakkers, Iain Matthews, JW Roy, Bots, Frederique Spigt, Frans Pollux en Arno Adams.

OPTREDENS WILD VERBAND (DCWC = begeleiding voor David Corley’s Wild Connection)
woensdag 24 juni: Theater De Weijer, Boxmeer. Aanvang 20.15 uur. Info theater: www.deweijer.nl
woensdag 1 juli: Verkade Fabriek, Den Bosch (Clubzaal). Aanvang 20.30 uur. www.verkadefabriek.nl
vrijdag 10 juli: Café Trianon, Nijmegen.
Aanvang 21.00 uur. Info: www.cafetrianon.nl

Daarna gaan we op toer! Tussen 11 en 15 juli spelen we een aantal shows in Italie als backing band en voorprogramma van de Canadese singer songwriter David Corley www.davidcorleymusic.com onder de naam David Corley’s Wild Connection. Eind augustus in dezelfde combinatie een week naar Ierland. Tussendoor zijn er optredens op een paar toffe festivals:
vr 24 juli (mi): Zwarte Cross, Lichtenvoorde (WVB)
vr 14 aug: Parade, Amsterdam (WVB)
za 22 aug (mi): Zomerparkfeest, Venlo (WVB/DCWC)
za 12 sept: Take Root, Groningen (DCWC).

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen