De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 30 april staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort in Groningen.

De eerste elf namen – Bettye LaVette, Allen Stone, Southern Culture on the Skids, Phil Cook & The Guitar Heels, Corb Lund, Peter Mulvey, Birds Of Chicago, Cam Penner & Jon Wood, Dave McGraw & Mandy Fer en The Dead Tongues zijn al een tijdje bekend en worden nu aangevuld met drie nieuwe namen!

David CorleyDavid Corley (foto) wordt in Amerika gezien als een laatbloeier, die het nog ver gaat schoppen. Corley was dan ook 53 jaar oud toen hij zijn debuutplaat uitbracht. Zijn stem klinkt als een krachtige bariton, waarmee hij het enorme arsenaal aan teksten dat hij inmiddels heeft opgebouwd op rauwe en indringende wijze verklankt. Rootsy, rockend, met af en toe een blues-injectie. Afgelopen jaar stond Corley nog op festival TakeRoot, waar hij plotseling onwel geworden was. Nu is de zanger weer helemaal terug en komt hij weer naar Groningen! David Corley staat bekend om zijn rauwe, maar oh zo gevoelige zang, waarbij Corley keer op keer de ziel van het liedje weet te treffen. Liedjes ‘uit het leven gegrepen’ met teksten die daar over gaan.

CC SmugglersNoem het passie, vuur of doodgewoon dikke lol; bij CC Smugglers spat het er vanaf. Dat enthousiasme vonden de bandleden – leraren, sociaal werkers en een punkzanger – in de straten van Engeland, waar ze voor wisselgeld winkel- en uitgaanspubliek vermaakten met gitaren, een viool, een contrabas en een flink pak nieuwbakken countryfolk-traditionals. Op festival Down The Rabbit Hole zetten ze de vuurplaats in vuur en vlam.

Mojo ManDe naam Mojo Man gonst al enige tijd in het live circuit. Mojo Man maakt muziek voor een groot publiek. Denk aan The Black Crowes met af en toe een flinke dosis Stax. Of zoals de band het zelf noemt: Balls and Horns. De basis voor de band wordt in 2014 gelegd door tenorsaxofonist Reinier Zervaas en zanger/gitarist Marcel Duprix. Er is bewust voor gekozen om live een sound te ontwikkelen die heel herkenbaar is maar toch afwijkt van de massa. Mojo Man krijgt uiteindelijk vorm in een puur, ongepolijst recht-voor-zijn-raap collectief: een negenkoppig ‘music monster’. Groots, stevig en swingend.