Het programma voor Ribs & Blues 2012 krijgt steeds meer vorm. Miss Montreal ,The Paladins, Ian Siegal, Daniel Norgren, The Hackensawboys , The Backcorner Boogie Band, Eddy Clearwater en Mariëlla Tirotto komen tijdens de Pinksterdagen ook naar het gratis toegankelijke blueswalhalla aan de Domineeskamp in Raalte. Voor Sanne Hans alias Miss Montreal gaat hiermee een wens in vervulling. Ribs & Blues heeft een speciale plek in het hart van de geboren Dedemsvaartse.

Als kind bezocht Miss Montreal met haar ouders meerdere edities van het evenement en de droom om er zelf op het podium te kunnen staan komt uit. Deze speciale thuiswedstrijd in het Salland is getiteld: Miss Montreal plays the blues. Op eerste Pinksterdag zal Sanne verrassend haar echte liefde voor de blues laten spreken. Ook The Paladins, afkomstig uit San Diego, komen voor een exclusieve show. Met een energieke combinatie van country, rockabilly uit de jaren vijftig maken gitarist Dave Gonsalez en zijn mannen al ruim 30 jaar furore. Liefhebbers van het Engelse fenomeen Ian Siegal weten dat hij de blues zingt en speelt vanuit zijn hart; techniek is ondergeschikt aan gevoel.

De Zweed Daniel Norgren is moeilijk in een hokje te plaatsen met zijn one-man garage band. Muzikaal hoor je vooroorlogse blues en gospel, vroege garagerock en jazz. De Hackensaw Boys zijn meestal met z’n zevenen, komen uit Charlotsville, Virginia, en maken een vrolijke, haast punk-achtige mix van old-time en bluegrass -string-band muziek. The Backcorner Boogie Band werd opgericht door Jovink gitarist Hendrik Jan Lovink. Is wellicht de nieuwste muzikale sensatie uit de ‘Backcorner’ Achterhoek met Sallandse inbreng van zanger Erik Neimeier uit Heino.

Eddy Clearwater is de artiestennaam van Edward Harrington (geboren 10 januari 1935), een Amerikaanse Chicago blues muzikant. Hij staat bekend als een meesterlijk bluesman die zijn bijnaam “ The Chief” dankt aan een indrukwekkende indianentooi die op het podium nooit ontbreekt. Ribs & Blues 2012 opent met de winnaar van de Blues Award in 2010: Mariëlla Tirotto & the Blues Federation. Gezicht van de band is de explosieve half-Italiaanse zangeres Mariëlla Tirotto, die met haar soms zwoele, soms rauwe stem de ene keer haar emoties fluistert en dan weer uitschreeuwt. De organisatie van Ribs & Blues maakte al eerder de komst bekend van Alvin Lee, Julian Sas, Hazmat Modine, Gary Mc Avoy & Friends en Israel Nash Gripka.