Op zaterdag 13 september a.s. opent café de Gouden Leeuw haar deuren voor de 37e editie van Nispen Blues. Vijf enthousiaste Bluesliefhebbers uit Nispen ontmoeten elkaar in het voorjaar van 2008 en zijn het er over eens dat “woorden” maar eens moeten worden omgezet in “daden”. Na jaren lang praten besluiten ze om in samenwerking met café de Gouden Leeuw live Bluesmuziek te gaan organiseren in Nispen. De eerste ‘Nispen Blues’ ziet het licht op zondag 31 augustus 2008, en Nispen Blues is geboren. Nispen Blues organiseert in het voor- en najaar iedere zes weken een live optreden in café de Gouden Leeuw in Nispen.

Met drie acts is het programma rond, Shanna Waterstown (US), BluesWheel en het duo The Damned and Dirty geven die avond een optreden.

Shanna Waterstown (US)Shanna Waterstown is een jonge zangeres die in het diepe zuiden van de Verenigde Staten opgroeide met Gospel, Soul en Blues. Ze had op elfjarige leeftijd al een eigen bandje en zong in meerdere Gospel koren. Ze verliet het zuiden en verhuisde naar New York. Ze behoort nu tot een ‘nieuwe lichting’ jonge artiesten die de Bluesmuziek in leven houdt. Na een bezoek aan Parijs besloot ze daar te blijven en werd er in korte tijd een Blueszangeres met faam. In Europa heeft ze voorprogramma’s van o.a. James Brown, Buddy Guy, Matt Bianco, Maceo Parker, Louisiana Red en Mud Morganfield verzorgd, terwijl ze zelf de grote concertzalen en festivals van Frankrijk en later ook de rest van Europa aan haar voeten kreeg.

Shanna Waterstown bracht in 2008 haar eerste cd “Inside my Blues” uit. Alle nummers op dit debuut album zijn zelf geschreven, gecomponeerd en geproduceerd. Deze cd werd in 2011 opnieuw uitgebracht onder de titel “A Real Woman”. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan haar derde cd die eind 2014 uit moet komen.Shanna’s visitekaartje is haar warme, sensuele, krachtige en authentieke stemgeluid. Tezamen met haar Franse begeleidingsband, staat ze garant voor de afsluiting van een onvergetelijke Bluesavond in de Gouden Leeuw in Nispen.

BluesWheelDe formatie BluesWheel bestaat uit vier ervaren muzikanten waarvan het Blues hart op de juiste plaats zit. Ze spelen op geheel eigen wijze bekend en minder bekend werk van diverse grootheden uit de Blues scène. Pittig shuffelende en stevige Blues waarbij authentieke vocalen en wervelende Bluesharpsolo’s in rap tempo worden opgevolgd door verrassende gitaarsolo’s. Ondersteund door een strakke ritmesectie, hebben we hier de ideale ingrediënten voor een swingend Blues feest.

The Damned and DirtyThe Damned and Dirty behoort momenteel tot één van de meest opwindende en innovatieve Blues duo’s in Nederland. Ranzige Delta Blues met schreeuwende slide gitaar, rauwe vocalen en jammerende Bluesharp. The Damned and Dirty begon als een klein project, naast hun optredens met de band Blues Motel. Het duo baarde in 2012 veel opzien, overigens niet alleen in Bluesland, met de release van hun eerste cd “The Damned and Dirty”.

Het veelgevraagde duo had toch nog voldoende tijd om in 2013 “Sell Your Soul” uit te brengen. Beide albums wonnen twee jaar achtereen (in 2012 en 2013) de Dutch Blues Award voor Beste Album!!. Vrijwel alle songs zijn zelf geschreven en, het zal u niet verbazen, aan de derde wordt hard gewerkt. Micha Sprenger en Kevin de Harde vormen met verschillende korte en heftige sets op het kleine Nispen Blues podium het cement van een spetterende Blues avond in de Gouden Leeuw.

Nispen BluesCafé de Gouden Leeuw, NispenAanvang 20:00 uur, gratis entree