Op 17, 18 en 19 februari vindt de negentiende editie van het Bluesfestival Delft plaats. Met ruim 70 live-optredens komt een keur aan muzikanten naar Delft. Opvallend bij deze editie is een aantal Rock & Roll bands die op het programma staan.

Op vrijdag 17 februari komen Dee’s Honeytones en Paul Chevrolet & his Rockin’Cadillacs met hun onvervalste en swingende rock & roll naar Delft. Ook The Hellhounds en The Weepers hebben – naast hun rhythm & blues repertoire – een flink aantal rock & roll songs op hun setlijst staan.

Op zaterdag 18 februari zijn het Slapback Johnny en ’69 Comeback die deze stijl meebrengen naar Delft. Bovendien komt die dag ook de Jerry Lee Lewis tribute band Them Lewis Boys hun nieuwe cd presenteren in de bluestent van café De Oude Jan.

Zoals bij eerdere edities verwacht Delft weer een groot aantal muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland die zich kunnen vermaken met een uitstekend en gratis toegankelijk live-programma.

Dat Rock & Roll prima past bij de uitgebreide bluesprogrammering wordt bevestigd door de uitspraak van bluesicoon Muddy Waters, die beweerde dat “blues had a baby, and they named it rock & roll”. Alle reden voor de liefhebbers om af te reizen naar Delft.