Organisator DELIRIUM BLUES FESTIVAL Dominiek Hemeryck organiseert editie 23e

DELIRIUM organiseert “Rory Gallagher meets SRV ” fest !Dat organisator Dominiek Hemeryck v. h. Delirium Blues Festival aan zijn “muziek- minded” vrienden denkt weten we al langer! Via een persbericht gaf Dominiek aan het publiek de keuze, al dan niet een vervolg op het succesvolle “Backt to Rory Gallagher fest” te brijen of niet? En ja hoor die kwam er, meer nog op aanvraag van de vele fans van zowel Rory Gallagher als Stevie Ray Vaughan wordt voor editie 23e de noemer “Rory Gallagher meets SRV ” bedacht!
Ook nu weer wordt van iedere band verwacht naast hun eigen reportare twee songs van de gitaar grootheden te spelen.
Datum van het gebeuren is zaterdag 9 april 2016. te Beveren-Roeselare (B.).

Marcus Malone Band (usa)
16 jaar na Harelbeke Rock & Blues Festival doet The Marcus Malone Band nog eens Belgié aan! En de organisatie van Delirium is er heus fier op deze bluesicoon op hun programmatie te krijgen! Wist je dat entertainer charmeur Marcus Malone (En dat weten de dames op de eerste rij wel te waarderen, wie er toen bij was te Harelbeke herinnerd het zich beslist nog) ooit als heavy metal gitarist begon? Ja Malone had zij eigen hardrock band! Maar maakte al vlug de overstap naar de blues. Marcus is sindsdien een graag geziene gast in het internationaal blues circuit. Marcus Malone is een energieke gitarist en charismatische performer die gezegend is met een dijk van een soulvolle expressieve stem. In het bijzonder live etaleert! Wetende dat zijn band is gevuld met buitengewone talenten, zoals de multifunctionele gitarist Sean Nolan! Nolan is een sterke zanger en een groot aanwinst voor de band op live optredens. Wat Malone & Nolan brengen is eenvoudig herkenbaar – ‘blistering’ solo’s en ‘stevige heavy rock blues rhythms’.

The Lewis Hamilton Band (uk)
Lewis Hamilton (niet die van de formule één) is nog maar negentien jaar en toch heeft deze getalenteerde jonge man al drie albums op zijn naam. Het eerste album ‘Gambling Machine’ won in 2012 de award voor het beste Jazz/ Blues album bij de Schotse Music Awards en het nummer ‘I Got To Know’ won een eerste nominatie op de Britse Blues Awards in de categorie songwriting. Het derde album van Lewis Hamilton -Ghost Train- heeft airplay gehad in tijdschriften en websites over zo wat de hele wereld! Dan weet je het wel The Lewis Hamilton Band is een top bandl In aanvulling op zijn eerdere nominaties v.d. British Blues Awards komt die er ook gegarandeerd nu ook weer! Zijn gitaarspel heeft invloeden van Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Rory Gallagher. Die invloeden combineert hij met de speelstijlen van meer moderne blues muzikanten zoals Joe Bonamassa, Matt Schofield en Derek Trucks. En hij beschikt over een zeer goede unieke en krachtige stem. Onthou zijn naam!

Tom Killner Band (uk)
Op vraag van vele fans steekt Tom Killner de plas nogmaals over, de revelatie van het afgelopen jaar komt zijn nieuwe album “Hard Road” voorstelen maar zal uiteraard zijn oudere songs ook brengen! Tom mag gerust ergens vergeleken worden met zijn voorbeeld Rory Gallagher. Kwa gitaarspel en zang leunt Tom dicht bij Gallagher! The Tom Kilner band heeft een unieke sound, waardoor oude blues stijl niet gemist mag worden, met een moderne uitstraling, waardoor de blues nog leeft in Groot-Brittannië.. Wie Tom Kilner verleden jaar miste krijgt hierbij een herkansing … Zeg niet dat je niet verwijderd was!

Mat Walklate & Paolo Fuschi (uk)
Mat Walklate is een begaafde en veelzijdige blues-muzikant, . Met een stem die verdomt goed op Howlin’ Wolf ‘meets’ Ian Siegal lijkt, en een ‘naam’ in de Blues-wereld.
Geef Mat Walklate een Harmonica dwarsfluit of wat ‘ever’ om op te blazen hij is er een vrituioos i. Of zoals Mike Harding van BBC Radio ooit zei “..one of the best harmonica players on the planet!” ! De korte beschrijving op fb van Paolo Fuschi (Zoals zijn naam al doet vermoeden oorspronkelijk uit Sicilië) zegt genoeg, ‘Soul guitar, blues guitar, funk guitar, jazz guitar, reggae guitar, few lyrics here and there, ginger beard’. Samen vormen Mat Walklate & Paolo Fuschize een unic paar, zowel traditionele Ierse, reggae, blues of wereldmuziek ze brengen het graag naar je toe !

Dead Cat Stimpy (nl)
Wie Dead Cat Stimpy al eens live aan het werk zag weet het wel, hij brengt smerige garage rock ’n roll! Stimpy schreeuwt nummers aan elkaar die bestaan uit een mix van rock ’n roll, psycho- en rockabilly. Deze OneManBand laat zien hoe je ook kunt rocken in je eentje en boogie/mosh/jiven tegelijk. Bewapend met gitaar, strot, kickdrum en een snare brengt hij op eigenzinnige manier een muur van herrie waar je U tegen zegt. Geen excuus, one-man rock n roll action! Dus rock ’n roll zal je krijgen!

Patt Mayeu (b)
Patt Mayeu zal Delrium Blues op gang treken. De gepassioneerd bluesveteraan Patt Mayeu trekt al sinds de jaren ’70 met z’n blues op pad. Patt speelde al heel vroeg mondharmonica en gitaar. Het gebruik van ‘slide’ of ‘bottleneck’ kwam pas later. Met eigen nummers neemt Mayeu je mee langs de oevers van de Mississippi. Zijn teksten en gitaarspel volgen het spoor van de vroegste blues. Patt Mayeu brengt je terug naar ‘the roots’. Sluit je ogen en voel de donkere magie van de Delta-blues. Hij laat zijn publiek kennis maken met het muzikaal verhaal dat werd geboren in de Mississippi-Delta en neemt ons mee naar ‘The Deep South’ waar het allemaal begon. Zoals we van hem gewoon zijn volgen zijn teksten en gitaarspel het spoor van de vroegste akoestische blues v.d. troebele oevers van de Mississippi.

Locatie: ‘De Nieuwe Deure’ Izegemseaardeweg 30, 8800 Beveren – Roeselare

Overschrijving op IBAN BE47973126560580 met vermelding DELIRIUM BLUES FESTIVAL (Hemeryck Dominiek) € 20- per ticket, en breng je stortingsbewijs mee. Overschrijving is geldig als inkom ticket!

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen