Overijsselse Blueskrant haalt drummer B.B. King naar Nederland

De Olster ondernemers Ingrid Bosch en Marijn Ooijman zijn uitgevers van de landelijke Blueskrant en organiseren op 4 november in de Deventer Schouwburg het 2e GitGo Blues Festival. Voor dit festival hebben ze een internationale line-up samengesteld met 8 acts en zelfs Tony Coleman, de legendarische drummer van B.B. King, uit de Verenigde Staten naar Nederland weten te halen. De landelijke pers in de vorm van The Post Online, Het Parool en NU.NL maakte er zelfs melding van.

Tony Coleman heeft de wereld rondgetrokken met enkele van de beste bluesmuzikanten allertijden. Hij was het kloppende hart bij onder meer Otis Clay, Bobby Blue Bland, Johnnie Taylor, Albert King, Albert Collins, Etta James en Buddy Guy. Zijn meeste dienstjaren heeft hij bij B.B. King achter de drumkit gezeten, tot aan de dood van de koning van de blues op 14 mei 2015.

De drummer van B.B. King heeft recentelijk zijn derde soloalbum afgerond en geeft twee shows in Nederland die beiden door de Olster ondernemers zijn geïnitieerd. “We zijn zeer vereerd met de komst van een van ’s werelds beste drummers met zo’n enorme staat van dienst.” laten Ooijman en Bosch weten, die in de 10e editie van hun eigen Blueskrant een openhartig interview plaatsten met de Amerikaanse drummer.

Op zondag 5 november staat Tony Coleman samen met het Henry Carpaneto kwintet in de Q-Factory in Amsterdam en op de zaterdag ervoor – 4 november – is Coleman met zijn band als hoofdact te zien op het GitGo Blues Festival in de Deventer Schouwburg.

Met deze legendarische muzikant haalt De Blueskrant authentieke blues historie naar Nederland.

Tickets voor de show in Deventer kunt u bestellen via:

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen