De uit South-Carolina afkomstige Pam Taylor heeft de muziek letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Opa was zanger en gitarist, haar vader speelde saxofoon en zij begon zelf met piano spelen en zingen. Op haar achttiende kreeg ze haar eerste gitaar en begon zij liedjes te schrijven. Haar eerst album ‘Hot Mess’ verscheen in 2013 en werd internationaal goed ontvangen. Toen haar band uiteen viel begon zij met Robert Johnson de band Stolen Hearts, waarmee zij ‘Dirty Southern Soul’ uitbracht. In de loop van de afgelopen is haar kast gaan uitpuilen met prijzen en nominaties. Maar niet alles is goud wat er blinkt. Ook Pam Taylor heeft haar portie ellende achter de rug. Een verslaving, depressie en lichamelijke aandoeningen zijn haar deel geweest.

‘Steal Your Heart’ is haar derde cd en de tweede onder haar eigen naam. Zij wordt begeleid door Robert Johnson (bas), Jason Atkins (toetsen) en Jim Brock (drums, percussie). Op de cd staan twaalf nummers, die zich bewegen in het ruime gebied tussen blues, rock, country en southern rock. Alle nummers zijn door haar zelf geschreven, zijn goed opgebouwd en worden door de band uitstekend uitgevoerd. Als je goed naar de teksten luistert hoor je hoe de gebeurtenissen in haar leven zich hebben voltrokken. Van uiterst droevig in bv ‘The Rain Song’ naar zeer vrolijk in het uptempo countrynummer ‘Make You Mine’ of het swingende ‘Tangled Up’. Pam is buiten een goede componist ook een goede zangeres en gitariste, die niet voor niets op dat gebied nominaties en prijzen op haar naam heeft staan. Een favoriet is de ballad ‘Already Alright’, waar zij prachtig gitaarwerk laat horen.

Een zeer goede cd, gevarieerd in stijl, met mooie nummers, die een heel scala aan emoties tonen. Grote klasse. (8/10) (Eigen productie)