Met het bevestigen van BEANS & FATBACK is het programma voor de 31e editie van het jaarlijkse BLUESROCK FESTIVAL van TEGELEN compleet. Het festival kent ook dit jaar weer een vertrouwd aantrekkelijk en gevarieerd programma met DANA FUCHS, ROYAL SOUTHERN BROTHERHOOD, SLOBBERBONE, BEANS & FATBACK, THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO, HAMILTON LOOMIS, RUBEN HOEKE BAND en THE DEAD REVILS.

Wat drie jaar geleden begon als een studio project groeide in een korte periode uit tot een van de meest energieke live acts in het Nederlandse muziekcircuit. Beans & Fatback heeft een voorliefde voor rauwe rootsmuziek uit de zuidelijke Amerikaanse staten. Hun laatste album “With Skin Attached” klinkt vuiger, rauwer en intenser dan ooit. De Volkskrant gaf deze plaat het hoogst haalbare aantal sterren en noemde het ‘Onverbiddelijke rock ‘n’ roll op z’n alleropwindendst die kan zich meten met vijf-sterren rock-‘n-rollplaten zoals die onlangs door Jack White en de Black Keys zijn uitgebracht.’ Een aantal nummers van hun nieuwe album zijn te horen in diverse Amerikaanse series en ook in de Nederlandse bioscoophit “Soof”. Met de komst van Beans & Fatback komt het aantal acts dit jaar op acht uit, één act meer dan men gewend is in Tegelen.

De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de dertig edities die volgden passeerden meer dan 67.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 217 optredens plaats waaronder 6 maal Guy Forsyth en 3 maal Rory Gallagher, Walter Trout, The Hoax, Ten Years After en Julian Sas. In de afgelopen jaren is het festival één van de oudste en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de zitplaatsen. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek.