bluesfestivalridderkerk2014Voor de elfde editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk, dat wordt gehouden op zaterdag 5 april 2014 in De Fakkel zijn inmiddels al weer een flink aantal grote namen uit het internationale bluescircuit gestrikt. Met maar liefst drie Amerikaanse acts, een Ierse zangeres met haar band en twee Belgische bands lijken de Nederlandse bluesmuzikanten er dit keer misschien bekaaid vanaf te komen, maar bij de verschillende acts zijn meerdere toppers uit Nederland aanwezig om hun muzikale kunnen te laten zien en vooral horen.

“Komende week start op de website van het festival al weer de voorverkoop, want de vraag naar kaartjes is inmiddels aardig op gang aan het komen en we willen niemand teleurstellen. Met grote regelmaat krijgen we aanvragen uit Groningen en Limburg en zelfs uit het buitenland voor kaarten. Ook is er speciaal voor de bezoekers van ons festival weer een mooie aanbieding voor een kamer bij Hotel Ridderkerk Van der Valk beschikbaar, waarvoor we deze trouwe sponsor van ons festival weer zeer dankbaar voor zijn”, vertelt Nico Bravenboer, voorzitter van het organiserende festival.

De openingsact van het festival is de Belgische band Hobo and the Riverdrops. Zij hebben zich als winnaar van de bluescontest, georganiseerd door de Rotterdamse bluessociëteit L’Esprit, naar een plekje gespeeld op het festival. De tweede act is ook al afkomstig uit België, namelijk The BluesBones. Zij werden op de Belgische Blues Challenge 2012 door het publiek uitgekozen tot ´Publics favourite´ en veroveren in een razend tempo de Belgische en Nederlandse blues scene op dit moment.

“Daarna volgt toch wel een hoogtepuntje met Tail Dragger die werd geboren in Altheimer, Arkansas, maar al sinds de jaren ’60 in Chicago woont. Geïnspireerd door de ruwe, diepe stem van Howlin’ Wolf bouwde hij een fraaie carrière uit in zowel Chicago’s West- als South Side. Deze publieksvermaker pur sang kent alle duistere hoekjes van de gore zwarte clubs in Chicago, maar ook de podia van de grootste bluesfestivals ter wereld. De begeleiding in Ridderkerk is van de Nederlandse Fossen Struijk Band, die op zich natuurlijk zeer vermaarde bluesmuzikanten zijn”, licht Bravenboer toe.

Daarna zal de Amerikaan Eugene Hideaway Bridges het publiek laten genieten van zijn gitaarwerk, maar ook zijn prachtige stem. Opgegroeid met gospel en al op zijn 13e jaar vormde Eugene zijn eerste band, The Five Stars. Regelmatig verschijnt er een nieuw album van zijn hand, waarmee hij steeds vernieuwend voor de dag komt. Soul, jump, rock, gospel en chicago blues. Alles vertolkt het familielid van Tina Turner met een stem, die soms aan Sam Cooke herinnert en zijn gitaarspel, dat doet denken aan de jonge BB King, die hem de swing van ‘the blues’ leerde.

De 79-jarige Eddy “The Chief” Clearwater uit het Amerikaanse Chicago maakt van de samenwerking met de Nederlandse band Juke Joints steevast een muzikaal feestje. Een echte showartiest is Eddy zeker en dus een genot om naar te kijken. Uit Ierland volgt dan de muzikale kruising van Bonnie Tyler en Bonnie Raitt, want de schurende stem van de Ierse blueszangeres Grainne Duffy heeft een geheel eigen geluid. Dat ze ook bekend is met de muziek van Rory Gallagher is natuurlijk niet meer dan logisch.

“Het festival zal worden afgesloten met de Nederlandse band rondom Big Pete, die een geweldige blueszanger en harpspeler is. Samen met zijn band, zal hij de toeschouwers nog een onvergetelijk slot gaan geven aan een toch al zeer bijzondere editie van het bluesfestival”, weet Nico Bravenboer op voorhand al zeker.

“Het bluesfestival wordt elk jaar weer beter en groter van opzet. Daar zijn we met zijn allen supertrots op, net als op de Sint Jorispenning, die we uit handen van onze burgemeester mochten ontvangen tijdens de afgelopen editie. Uiteraard zijn we op dit moment ook nog op zoek naar sponsors, die ons festival een warm hart toedragen”, besluit organisator Nico Bravenboer.

Via internet is inmiddels de kaartverkoop gestart. De kaartjes kosten in de voorverkoop € 25,- per stuk. Speciaal voor de bezoekers die van wat verder weg komen is een leuke actie bedacht. Iedereen die voor donderdag 30 januari 2014 twee (2) kaartjes besteld heeft via de website www.sbrr.nl, waarbij de bestelling ook daadwerkelijk voorzien is van een betaling, die dingt mee naar een gratis hotelovernachting (een 2-persoonskamer+ ontbijt) bij Hotel Ridderkerk van der Valk. Op vrijdag 31 januari 2014 zal uit alle bestellingen een winnaar getrokken worden door notaris Tony Stivaktas, eigenaar van Notariskantoor van Dongen in Ridderkerk.

Tickets: http://www.sbrr.nl/kaartverkoop