ROCKIN’ THE BLUES 2019

Het gitaarhelden spektakel met:

WALTER TROUT, JONNY LANG & THE KRIS BARRAS BAND

Na een enorm succesvolle 2018-tour keert de ROCKIN’ THE BLUES tour van Mascot Label Group / Provogue in 2019 terug. Ook dit jaar belooft de tour een lust voor de gitaar- en blues-liefhebber te worden, met een line-up bestaande uit de internationale ster Jonny Lang, aankomend talent Kris Barras en blues–legende Walter Trout. De tour gaat langs Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koningrijk en Nederland en biedt naast deze drie heren, die elke avond afsluiten met een spectaculaire jam, de mogelijkheid om de stal van dit gerenommeerde blues-label Provogue beter te leren kennen.

Directeur Ed van Zijl van Mascot Label Group over Rockin’ The Blues; “De eerste editie van het RTB-festival dit jaar was geweldig en, nog belangrijker, het liet zien dat het een toekomst heeft. De steun van media en fans was fantastisch, dus hier komt de tweede (2019) editie met Jonny Lang, Walter Trout en nieuw talent Kris Barras. Zoals beloofd hebben we meer shows en bezoeken we meer landen. Met de recente toevoegingen aan ons roster zijn we goed op weg om elk jaar een ​​reizend festival met een sterke line-up af te leveren. ”

Walter Trout is het kloppend hart van de moderne blues-rock scene. Gerespecteerd door de oude garde, geëerd door de jonge honden en aanbeden door de fans die hem elke avond na de show de hand schudden. Na vijf decennia – van John Mayall and The Bluesbreakers tot Canned Heat en vele anderen – is Trout het opperhoofd die de blues gemeenschap met elkaar verbindt. Zijn laatste album ‘We’re All In This Together’ is daar het bewijs van, want zijn met sterren bezaaide adressenboekje bracht samenwerkingen tot stand met John Mayall, Joe Bonamassa, Randy Bachman, Kenny Wayne Shepherd, Warren Haynes, Sonny Landreth, Charlie Musslewhite, Mike Zito, Robben Ford, Eric Gales, Edgar Winter, Joe Louis Walker en John Németh. Walter heeft alle uithoeken van de wereld gezien en een miljoen verhalen te vertellen.

Met slechts 37 jaar op de teller heeft Jonny Lang al twee decennia een succesvolle carrière. Hij bracht zijn eerste platina-album uit op 15-jarige leeftijd. ‘Lie to Me’ onthulde een talent dat de oogst van jonge blues talenten oversteeg. Al op die jonge leeftijd was Lang een volwassen artiest met een eigen stijl. De werkelijke levenservaring moest nog komen, en is gedocumenteerd in een reeks van vijf uitstekende releases. De Grammy Award winnende Jonny Lang heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste live-artiesten en gitaristen van zijn generatie. Hij heeft het podium gedeeld met iedereen van The Rolling Stones, B.B. King, Aerosmith en Buddy Guy, met wie hij vandaag de dag nog steeds optreed. Zijn laatste album ‘Signs’ uit 2017 bevat funk-, rock- en blues-elementen en wordt bij elkaar gehouden door Lang’s kenmerkende spel en zang.

De voormalig MMA vechter nu muzikant Kris Barras heeft een fenomenaal jaar achter de rug. In Maart bracht hij ‘The Divine And Dirty’ uit en groeide hij uit van kleine barretjes naar uitverkochte headline shows in Maart en September. Hij stond in het voorprogramma van Beth Hart en hij trad in dienst als front-man van Supersonic Blues Machine voor hun Europese tour in Juli. Barras gaf een geweldig optreden bij BBC Radio 2 en hij zal Joanne Shaw Taylor vergezellen tijdens haar Oktober tour in het Verenigd Koninkrijk. Kortom, een nieuwe blues-rock held is in de maak.

Rockin’ The Blues biedt de mogelijkheid de beste gitaristen van hun generatie van dichtbij te bewonderen en al het moois wat Mascot Label Group / Provogue te bieden heeft te ontdekken.

Voorverkoop start vrijdag 2 November

EARLY BIRD CONTEST
Koop je ticket voor 30 November en maak kans op:
– Een gitaar gesigneerd door alle artiesten
– Een 10-lp of 15-cd pakket

* Early bird uitleg: Om mee te dingen in de competitie voor een gesigneerde gitaar of cd- en lp-pakket dien je voor 30 november een online kaartje gekocht te hebben. Winnaars van het lp- of cd pakket zullen op 3 December persoonlijk bericht ontvangen. De winnaar van de gesigneerde gitaar zal aan het eind van de Rockin The Blues tour persoonlijk bericht ontvangen.

Bekijk hier de trailer:

 

2019 Tourdata en tickets:
Don 23 Mei – Huxleys, Berlijn, DUITSLAND
Zat 25 Mei – Carlswerk Victoria, Köln, DUITSLAND
Zon 26 Mei – La Cigale, Parijs, FRANKRIJK
Din 28 Mei – Fabrique, Milaan, ITALIE
Woe 29 Mei – Backstage Werk, Munchen, DUITSLAND
Don 30 Mei – Batschkapp, Frankfurt, DUITSLAND
Zat 1 Jun – 013, Tilburg, NEDERLAND
Zon 2 Jun – Markthalle, Hamburg, DUITSLAND
Din 4 Jun – The O2 Forum Kentish Town, London, UK

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen