Rodney van KIEZ Events: ‘Mensen vermaken vind ik het leukst om te doen’

Hij begon met werken als Piet bij Sinterklaasfeesten maar runt inmiddels zijn eigen evenementen- en adviesbureau. Met behulp van zijn creatieve brein organiseert de Arnhemse Rodney (22) verschillende uitjes voor klanten verspreidt over heel Nederland. En dat zijn bedrijf goed loopt is te merken. ‘Vorige maand heb ik voor het eerst iemand in dienst genomen die ik niet ken.’

Manusje van alles

Vooralsnog lukte het Rodney om KIEZ Events te runnen met de hulp van vrienden en familie. Maar, inmiddels loopt het zo goed dat hij een ‘onbekende’ werknemer in dienst neemt. “Ik vind het wel spannend hoor, want nu moet ik ook de touwtjes uit handen geven.” En dat hij dat moeilijk vindt is te begrijpen. Hij regelt alles zelf – van locaties tot catering – om een te gekke dag te organiseren voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, familiefeesten of een vrijgezellenparty.

Uniek

Dat Rodney met zijn bedrijf iets wilde betekenen voor mensen had hij al snel bedacht. Maar wat dat moet zijn, wist hij nog niet direct. “Met een beetje googlen kwam ik er achter dat er veel animo is voor vrijgezellenfeestjes en ook bedrijfsfeestjes. Een bureau hiervoor had je nog niet in deze omgeving, dus dat leek mij een goed plan”, vertelt hij. Met een paar klussen voor tv had hij uiteindelijk genoeg geld verdiend om in 2015 een website te maken en zijn evenementenbedrijf te starten. “Ik merkte in het begin dat ik té breed had ingezet met de organisatie, want je kon van schoolfeesten tot stadsspellen boeken bij mij. Het liep wel goed, maar ook teveel uiteen voor mij om te organiseren. Daarom heb ik later besloten om het aanbod concreter te maken om de klant beter te bedienen en wat rust voor mezelf te creëren. Dus nu kan je bij mij terecht voor stadsspellen, dinerspellen en quizzen.”

Dinerspellen

“Mijn favoriet zijn de dinerspellen. Dit houdt in dat de mensen tijdens het eten een activiteit doen.” De spellen die de mensen kunnen spelen lopen uiteen van ‘Ik hou van Holland’, ‘Wie is de mol’ en er is zelfs een ‘Escape diner’. De restaurants waar de spellen gespeeld worden, regelen wij ook. We werken samen met verschillende locaties die voor het eten zorgen.”

Arnhem

“In Arnhem duurde het best lang om KIEZ Events van de grond te krijgen, terwijl we in Rotterdam en Utrecht al veel aanvragen hadden. Maar nu begint het hier ook te lopen”, vertelt Rodney enthousiast. In Bar Absolute zijn er al leuke feesten gegeven en volgende week zijn er drie grote evenementen bij Dino’s. De opdrachtgevers lopen ook uiteen. Momenteel zijn dit een personeelsfeest van het Gelredome, een tandartsenpraktijk en een accountantbureau. Iedereen is er welkom.

Klant is koning

“Ik kan alles doen voor de mensen die bij mij komen. Ik kan er echt van genieten als de mensen het zo leuk vinden en dankbaar zijn na de dag zelf.” Ook als de klant eerder wil stoppen om bijvoorbeeld te borrelen is dat geen probleem. Rodney overlegt alles met de opdrachtgever. Hij  fungeert als een tussenpersoon die precies luistert naar de wens van de klant. Niks is te gek. Een ‘90ties thema? Dat wordt geregeld. “Nu mijn bedrijf groeit, kan ik zelf niet altijd bij de uitvoering zijn. Dat vind ik jammer. Maar het geeft me ook wel een enorme boost om te zien dat we zo groeien.”

Toekomstplannen

Rodney is nog lang niet klaar met dromen. “Het liefst wil ik later een eigen lunchroom of restaurant waar mensen heerlijk kunnen eten, met een ruimte erbij om om spellen te kunnen spelen. Ik wil geen partycentrum zijn, maar gewoon een goed en lekker restaurant waar je ook leuke spellen kunt doen.” In januari breidt KIEZ Events zich verder uit. Per 1 januari komt er namelijk een cateringgedeelte bij. Dan kan je een tuinfeest in de achtertuin boeken met het thema Barbecue. Met kok, muziek, karaoke en alles wat je wil. Rodney regelt het!

Heb je binnenkort dus een feest in de planning met werk, familie of vrienden? En heb je zin in een dag vol plezier, zonder het zelf te regelen?  Dan is het zeker de moeite waard om even te kijken bij KIEZ Events. Altijd ruimte om te sparren over ideeën!

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen