The Rolling Stones komen zondag 15 oktober naar Arnhem voor een optreden in stadion GelreDome. Dat maakte de legendarische band zojuist bekend via haar website. Behalve een show in Arnhem, komen de Stones ook naar de Amsterdam ArenA in Amsterdam, op zaterdag 30 september. De afgelopen dagen werd al gehint op een Europese tournee, door op hun Facebook pagina veelvuldig te herinneren aan de vorige tournee. De laatste keer dat de Stones een optreden gaven in Nederland was in 2014, op Pinkpop.

Eind vorig jaar kwam de band nog met een nieuw album, ‘Blue & Lonesome’. De Rolling Stones lieten hun fans 10 jaar laten wachten op een nieuwe plaat en kwam toen vervolgens met een album vol covers. Opper muziekdino’s Jagger (73), Watts (75), Richards (73) en Wood (69) brachten op het alum coversongs van diverse blueslegendes. De Rolling Stones gingen helemaal terug naar hun roots uit de begin periode van hun oprichting in 1962. Terug naar… de Blues!

Zoals altijd zullen de Rolling Stones hun fans trakteren op een setlist vol klassiekers als ‘Gimme Shelter’, ‘Paint It Black’, ‘Jumpin Jack Flash’, ‘Tumbling Dice’ en ‘Brown Sugar’, maar daarnaast zullen ze ook enkele nieuwe nummers ten gehore brengen. Tot slot beloven ze ook elke avond een aantal verrassingen uit hun indrukwekkende oevre te spelen. Voor deze Stones – No Filter tour presenteert de band een spectaculaire nieuwe productie met state of the art podium.

De kaarten voor de shows van 30 september in de Amsterdam ArenA en 15 oktober in GelreDome Arnhem gaan op vrijdag 12 mei om 10:00 uur in de verkoop.