‘Days Well Spent’ is het debuutalbum van de Nijmeegse band Living Room Heroes. Voor deze release brachten ze de EP’s ‘Head over Heels’ (2013) en ‘Fool to Believe’ (2014) uit. In de tussentijd is de bezetting uitgebreid van een singer-songwriter tweetal naar een volledige band met een ‘southern soul’ geluid.

De plaat opent met het rustige ’30 Something’. Een nummer dat gaat over de problematiek van het ouder worden. Ondanks dit onderwerp is het een luchtig liedje met een catchy refrein dat je al snel meezingt. ‘City Lights’, dat daarna komt, is een stevige ballad met naast de gitaren ook een orgelgeluid.

In de nummers ‘Daisy’s Blues’ en ‘Days Well Spent’ is de soulinvloed duidelijk te horen. In ‘Daisy’s Blues’ lijkt het of er twee ideeën aan elkaar gevlochten zijn door middel van een gitaarovergang. De eerste keer lijkt dit een vreemde overgang. Maar bij de tweede keer is het compleet logisch. ‘Days Well Spent’ is een soulballad die doet denken aan een roadtrip door het zuiden van de Verenigde Staten.

Op het nummer ‘Diesel’ trapt de band het gaspedaal volledig in. In zo’n nummer verwacht je bij de gemiddelde bluesrock band een lange gitaarsolo, maar hier houdt de band het bij een compact liedje dat onder de grens van drie minuten blijft. Met het rustige ‘Farewell’ kan de luisteraar op adem komen voor het stevige ‘Future of Mankind’.

De vier nummers die daarna komen ademen dezelfde sfeer. Relaxte gitaarliedjes. Maar de afsluiting van de plaat is met de funky nummers ‘Someone’s Gotta Give’ en ‘State’. Een fijne afwisseling na een aantal rustige liedjes.

Het lijkt of de band op hun debuut alle facetten van hun muziek wil laten horen. Bij veel bands resulteert dit in een te lang album waarop je een aantal nummers weg kan laten. Maar de Living Room Heroes weten hun kunnen samen te vatten in een handzame 13 liedjes. Perfect voor een zomerdag in het park of een zonnig festival. Dus misschien is de releaseparty op 23 september in het Nijmeegse Merleyn net iets te laat. (7,5/10) (Butler Records)