Roots in ’t Groen gaat weer van start

Op woensdag 7 september gaan we weer van start met de concerten Roots in ’t Groen.
We openen het seizoen met het quartet Gilbert (UK/NL).
gilbert1pers
Gilbert brengt vooral eigen werk in de vorm van Engelstalige chansons. De verhalende songs zijn van tekst voorzien door de Londense Janet Gilbert in haar eigen moedertaal. Vaak zijn ze heel persoonlijk maar blijken vaak ook universeel en herkenbaar. Omdat muziek een extra dimensie geeft aan de woorden van dichters vertaalde Gilbert ook enkele Nederlands gedichten. In de composities en arrangementen hoor je de klassieke achtergrond van de muzikanten terug maar ook is hun affiniteit met folk te horen. Erik van Dijck begeleidt de zang met piano en gitaar. Celliste en violiste Maaike Zwaan vlecht lijnen onder de composities en Kees de Wit ondersteunt het geheel met percussie.

Verder op het programma:
Woensdag 5 oktober: The Lasses & Kathryn Claire (NL/USA) – www.thelasses.bandcamp.com
Woensdag 2 november: Black Market III (USA) – www.blackmarketiii.com
Woensdag 7 december: Carsie Blanton duo (USA) – www.carsieblanton.com
Woensdag 4 januari: Ruud Hermans (NL) – www.ruudhermans.nl

Roots in ’t Groen concerten vinden plaats in een luisterambiance op de eerste woensdag van de maand in Het Koepelhuys van Heerenhuys23, Heuvel 23, 5664 HL Geldrop. Aanvang 20.30 uur (stipt!). www.heerenhuys23.nl
Tijdens de pauze gaat niet alleen de hoed rond (min. bijdrage is 5 euro), maar ook een schaal met overheerlijke hapjes aangeboden door Van den Berg Eetwinkel & Visdelicatessen, Heuvel 36A, 5664 HL Geldrop. www.vandenbergvis.nl.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen