Op de grens van blues en southern rock beweegt zich de muziek van de Rusty Wright Band. Dit uit Flint, Michigan afkomstig vijftal rond zanger/gitarist Rusty Wright brengt met ‘Wonder Man’ hun vijfde album uit. Echtgenote Laurie LaCross staat haar man bij op tweede gitaar en zang en de band worden verder gecompleteerd door bassist Dennis Bellinger (ex-Grand Funk Railroad), toetsenist Robert John Manzitti en drummer Marc Friedman.

9d6f808b14e1c1d807278ac9d60c95e5De binnenkomer ‘Wonder Man’ knalt er met een blazerssectie meteen goed in. Een aanstekelijk swingende song, die zorgt dat de stemming er meteen goed in zit. Tien door meneer Wright zelfgeschreven songs bewegen zich in het stramien van de bluesrock, maar wel de verfijndere versie ervan. Er zit voldoende variatie in, Rusty’s stem is helder en hij is goed te verstaan, zijn gitaarspel is vlot en speels, de interactie met de toetsen van Manzitti spannend. De songs zijn goed opgebouwd en bieden voldoende afwisseling om de cd boeiend te houden. Mijn favoriete songs zijn de al genoemde binnenkomer ‘Wonder Man’, de slowblues ‘Gonna Come A Day’ en het instrumentale ‘Corvette Sunday’, dat meer naar southern rock neigt.

Dit album is de eerste kennismaking voor mij met de muziek van de Rusty Wright Band. En dat is absoluut geen tegenvaller. Beter nog, het is van grote klasse. In oktober is de band in Europa. Is er een promoter die ze naar Nederland haalt? (8/10) (Sadson Music)