8e editie Scheldeblues Vlissingen

Op zaterdag 28 januari vindt de 8e editie van Scheldeblues plaats in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Wederom is weer een gevarieerd internationaal programma en kunnen bezoekers genieten van diverse stijlen.

De avond wordt ge

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band

Vervolgens staat de bluessensatie Meena Cryle & The Chris Fillmore Band op het programma. Southern Soul, Blues, Gospel en Rock’n’Roll zijn de labels meest gebruikt om deze formatie uit Oostenrijk te beschrijven. Maar de band vermijd liever deze clichés. De muziekstijl van Cryle/Fillmore is breed, maar altijd diep geworteld in de Blues. Dit blijkt ook uit hun eigen songwriting, een belangrijk deel van hun onderscheidende en unieke muzikale identiteit. In 2009 werd Meena ondergebracht bij het beroemde platenlabel Ruf Records. Datzelfde jaar namen ze het debuutalbum “Try Me” op. Tijdens de European Blues Challenge (Berlijn 2011) werd de band 2e. In 2013 waren ze genomineerd voor de AMADEUS award en bereikten ze de halve finale van de International Blues Challenge. Na het sterke 2e album “Feel Me”(2012) en “Tell Me” (2014) presenteert de band in Vlissingen hun eerst live album “In Concert – Live On Tour”. De band maakte met name de laatste paar jaar veel indruk op de grote festivals waaronder Blues Peer. Als je een binding hebt met John Lee Hooker en Stevie Ray Vaughan, of in je muziek collectie zit Tom Waits of Janis Joplin, dan mag je dit optreden zeker niet missen. Kortom een mix van bluesrock, americana, texas blues en soul met geweldige vocalen en gitaarspel!

Little Roger & The Houserockers

Afsluiter van de avond is Little Roger & The Houserockers. Eersteklas Chicago blues uit de jaren vijftig, boogie en swingende jumpblues, dat is wat je mag verwachten van deze band. De band (GB/D) is opgericht in 1995. Deze internationale bezetting wordt geleid door frontman Little Roger Wade (bluesharp/zang), zijn charisma en zijn gedreven harpspel zorgen gegarandeerd voor een positief geladen atmosfeer. De sound van Little Roger & The Houserockers lijkt zo uit één of andere bar in Memphis of Chicago te schallen. Alles klopt als een bus in deze band, eerste klas Chicago blues uit de vijftiger jaren en jumpende West-Coast blues en tearjerkende ballades. Zijn eigen nummers zijn natuurlijk schatplichtig aan de oude mondharmonica meesters, en zo nu en dan ook vergeleken met Rod Piazza & The Mighty Flyers en William Clarke, maar Little Roger bezit wel degelijk voldoende eigen stijl om het geheel boeiend en variërend te houden. Een swingende partyband voor de 8e editie!!!

Tijdens de pauzes in de zaal kan met in het cafégedeelte genieten van de Vlissingse rockabillyband Wild May West. Wild May West speelt al jaren menig kroeg en festival in de rockabilly en blues scene plat. Lekkere rockabilly en rock’n’roll met een knipoog naar de blues. Het repertoire bestaat uit covers van o.a The Paladins, The Seatsniffers, The Radio Kings, The Go-getters en The Stray Cats en vele anderen. Lead zangeres Marja Westdijk wordt begeleid door ‘Peetman’ Peter Wisse op contrabas, Rik Lingier op drums en dé Zeeuwse guitarman René Koole.”Feelgood music” waar op gedanst kan worden, dus partytime!!!

Aanvang 19.15 uur, tickets zijn in de voorverkoop 15 euro, aan de kassa 20,00 euro. Op de website www.scheldeblues.nl staan de voorverkoopadressen vermeldt. Online kan men tickets aanschaffen via www.pedaal.nl en www.arsenaaltheater.nl.

Scheldeblues 2017